Prajitura `Betivani`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `Betivani`

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 7 galbenusuri
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 300 g miez de nuca maruntit
  • Pentru spuma de albusuri:
  • - 7 albusuri
  • - 10 linguri cu zahar pudra proaspat cernut
  • - 8 linguri cu zahar tos
  • Pentru decor:
  • - granule colorate din ciocolata / zahar

Mod de preparare

Pentru blat:
- Se mixeaza galbenusurile cu 200 g zahar pana cand acesta din urma se topeste iar amestecul devine cremos, omogen si se deschide la culoare. Amestecul de galbenusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie, timp de cateva minute.

Se adauga biscuitii macinati, nucile macinat si untul. Se amesteca toate ingredientele mentionate anterior. Se obtine un amestec consistent ce se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza astfel la frigider pentru cel putin o ora.

- Dupa perioada petrecuta la rece, se pune compozitia pe blatul de lucru si se intinde cu sucitorul astfel inca grosimea blatului obtinut sa fie de aproximativ 0, 8 mm - 1 cm.

- Se decupeaza misci discuri din blatul pregatit, cu ajutorul unei forme mici, rotunde (de preferinta cu margini ascutite) cu diametrul de 4 - 4, 5 cm. Formele se aseaza pe o tava mare, la distanta unele de altele si se pastreaza la frigider pana urmeaza a fi folosite.

Pentru crema de albusuri:
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga 10 linguri cu zahar pudra si se mixeaza in continuare amestecul. Amestecul de albusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie timp de cateva minute.

- Intre timp se topesc intr-un vas 8 linguri cu zahar. Zaharul topit se adauga treptat in spuma albuselor. Se bate compozitia imediat cu telul timp de 2 - 3 minute.
- Crema de albusuri pregatita se aseaza cu posul la suprafata formelor decupate din blat (care asteapta in frigider).

- Se decoreaza la suprafata cu granule din ciocolata sau zahar, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute