Prajitura `Betivani`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `Betivani`

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 7 galbenusuri
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 300 g miez de nuca maruntit
  • Pentru spuma de albusuri:
  • - 7 albusuri
  • - 10 linguri cu zahar pudra proaspat cernut
  • - 8 linguri cu zahar tos
  • Pentru decor:
  • - granule colorate din ciocolata / zahar

Mod de preparare

Pentru blat:
- Se mixeaza galbenusurile cu 200 g zahar pana cand acesta din urma se topeste iar amestecul devine cremos, omogen si se deschide la culoare. Amestecul de galbenusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie, timp de cateva minute.

Se adauga biscuitii macinati, nucile macinat si untul. Se amesteca toate ingredientele mentionate anterior. Se obtine un amestec consistent ce se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza astfel la frigider pentru cel putin o ora.

- Dupa perioada petrecuta la rece, se pune compozitia pe blatul de lucru si se intinde cu sucitorul astfel inca grosimea blatului obtinut sa fie de aproximativ 0, 8 mm - 1 cm.

- Se decupeaza misci discuri din blatul pregatit, cu ajutorul unei forme mici, rotunde (de preferinta cu margini ascutite) cu diametrul de 4 - 4, 5 cm. Formele se aseaza pe o tava mare, la distanta unele de altele si se pastreaza la frigider pana urmeaza a fi folosite.

Pentru crema de albusuri:
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga 10 linguri cu zahar pudra si se mixeaza in continuare amestecul. Amestecul de albusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie timp de cateva minute.

- Intre timp se topesc intr-un vas 8 linguri cu zahar. Zaharul topit se adauga treptat in spuma albuselor. Se bate compozitia imediat cu telul timp de 2 - 3 minute.
- Crema de albusuri pregatita se aseaza cu posul la suprafata formelor decupate din blat (care asteapta in frigider).

- Se decoreaza la suprafata cu granule din ciocolata sau zahar, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa