Prajitura `Betivani`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `Betivani`

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 7 galbenusuri
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 300 g miez de nuca maruntit
  • Pentru spuma de albusuri:
  • - 7 albusuri
  • - 10 linguri cu zahar pudra proaspat cernut
  • - 8 linguri cu zahar tos
  • Pentru decor:
  • - granule colorate din ciocolata / zahar

Mod de preparare

Pentru blat:
- Se mixeaza galbenusurile cu 200 g zahar pana cand acesta din urma se topeste iar amestecul devine cremos, omogen si se deschide la culoare. Amestecul de galbenusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie, timp de cateva minute.

Se adauga biscuitii macinati, nucile macinat si untul. Se amesteca toate ingredientele mentionate anterior. Se obtine un amestec consistent ce se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza astfel la frigider pentru cel putin o ora.

- Dupa perioada petrecuta la rece, se pune compozitia pe blatul de lucru si se intinde cu sucitorul astfel inca grosimea blatului obtinut sa fie de aproximativ 0, 8 mm - 1 cm.

- Se decupeaza misci discuri din blatul pregatit, cu ajutorul unei forme mici, rotunde (de preferinta cu margini ascutite) cu diametrul de 4 - 4, 5 cm. Formele se aseaza pe o tava mare, la distanta unele de altele si se pastreaza la frigider pana urmeaza a fi folosite.

Pentru crema de albusuri:
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga 10 linguri cu zahar pudra si se mixeaza in continuare amestecul. Amestecul de albusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie timp de cateva minute.

- Intre timp se topesc intr-un vas 8 linguri cu zahar. Zaharul topit se adauga treptat in spuma albuselor. Se bate compozitia imediat cu telul timp de 2 - 3 minute.
- Crema de albusuri pregatita se aseaza cu posul la suprafata formelor decupate din blat (care asteapta in frigider).

- Se decoreaza la suprafata cu granule din ciocolata sau zahar, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti