Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Complexitate
redusa
Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Ingrediente

  • 100 gr fulgi de nuca de cocos
  • o cana si jumatate faina
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru decor
  • cana folosita de mine are 350 ml

Mod de preparare

Nuca de cocos, zaharul si zaharul vanilat se amesteca, dupa care se adauga treptat uleiul amestecat cu apa. Dupa ce se omogenizeaza bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se imparte in doua. In una dintre acestea se adauga romul si cacaua.

Tava (a mea a avut 30x40 cm) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina, dupa care se adauga compozitia cu cacaua. Peste aceasta se pune compozitia alba. Chiar daca compozitia alba vi se pare prea subtire, sa nu va ingrijorati, aceasta se va intari la coacere!

Prajitura se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.

Pudrarea se face cu ajutorul unei strecuratori.
Se portioneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala