Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Complexitate
redusa
Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Ingrediente

  • 100 gr fulgi de nuca de cocos
  • o cana si jumatate faina
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru decor
  • cana folosita de mine are 350 ml

Mod de preparare

Nuca de cocos, zaharul si zaharul vanilat se amesteca, dupa care se adauga treptat uleiul amestecat cu apa. Dupa ce se omogenizeaza bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se imparte in doua. In una dintre acestea se adauga romul si cacaua.

Tava (a mea a avut 30x40 cm) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina, dupa care se adauga compozitia cu cacaua. Peste aceasta se pune compozitia alba. Chiar daca compozitia alba vi se pare prea subtire, sa nu va ingrijorati, aceasta se va intari la coacere!

Prajitura se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.

Pudrarea se face cu ajutorul unei strecuratori.
Se portioneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura