Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Complexitate
redusa
Prajitura `Alb-Negru` (de Post)

Ingrediente

  • 100 gr fulgi de nuca de cocos
  • o cana si jumatate faina
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru decor
  • cana folosita de mine are 350 ml

Mod de preparare

Nuca de cocos, zaharul si zaharul vanilat se amesteca, dupa care se adauga treptat uleiul amestecat cu apa. Dupa ce se omogenizeaza bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se imparte in doua. In una dintre acestea se adauga romul si cacaua.

Tava (a mea a avut 30x40 cm) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina, dupa care se adauga compozitia cu cacaua. Peste aceasta se pune compozitia alba. Chiar daca compozitia alba vi se pare prea subtire, sa nu va ingrijorati, aceasta se va intari la coacere!

Prajitura se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.

Pudrarea se face cu ajutorul unei strecuratori.
Se portioneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici