Prajitura Albinuta Sau Claudia

Complexitate
redusa
Prajitura Albinuta Sau Claudia

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 margarina (250 g)
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 pahar zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 pahar zahar
  • 7-8 linguri gris
  • 2 oua
  • 1 margarina
  • Separat:
  • 400 g gem acrisor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aceasta prajitura este preferata mea, la noi in oras se gaseste sub numele de Claudia.

Foi:
Se pregateste o cratita unde se pune oul, margarina taiata bucati, zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul care se poate stinge cu zeama de lamaie (eu nu l-am stins) se amesteca si se pune la fiert la foc mic. Se amesteca continuu pana isi schimba culoarea, dupa care se ia de pe foc si se adauga faina cernuta pana se obtine un aluat care se poate intinde.

Se imparte in 4. Se fac foi care se coc pe dosul tavii, eu folosesc hartie de copt. Cat timp pregatim foile restul aluatului se tine la caldura sa nu se intareasaca, daca se intareste nu se poate intinde.

Timpul de coacere depinde de cuptor, cand e un pic rumenita este gata.

Crema:
Se pune laptele intr-o cratita peste care se adauga zaharul, ouale si grisul se amesteca cu un tel sa nu se faca cocoloase se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, cand este calduta se pune margarina moale bucati si se mixeaza bine. Asamblarea prajiturii: Se pune o foaie dupa care se pune jumatate din crema, alta foaie gemul se intinde bine eu am pus gem de zmeura este bun un gem acrisor si iar foaie restul de crema si iar foaie. Se da la rece de pe o zi pe alta. A doua zi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Delicioasaaaaaa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri