Adunam perjele si le alegem de codite si le spalam. Pregatim un alt vas in care sa le lasam cu zahar la muiat. Cu ajutorul unui cutit le taiem in doua si scoatem samburii.
Perjele le punem in vasul pregatit peste care adaugam zaharul si lasam pana a doua zi sa lase zeama spre a nu folosi apa. a doua zi de dimineata rasturnam perjele muiate in ceaun si le punem la fiert pe pirostii.
Zdrobim nuca cu un melesteu pe blatul unei mese. Din momentul in care da in clocot nu mai plecam de langa foc si continuam sa mestecam incontinuu in ceaun sa nu se prinda da peretii ceaunului.
Continuam pana obtinem o pasta groasa de culoare inchisa iar atunci adaugam si miezul de nuca si cam la un sfert de ora dam ceaunul de pe foc.
Dupa ce sa racit umplem borcanele cu povirla, punem capacele si lasam cu gura in jos, bine invelite. Vor fi depozitate in camari.
Paine de casa, alba sau neagra, poate sa fie si intermediara si cu tot felul de seminte, turte coapte pe plita povirla, si ceva laptar cu lapte prins.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii