Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • Aluatul
  • 100 g margarină
  • 400 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru cremă
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g de zahăr
  • 300 g smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 albușuri
  • 1 kg de prune, nectarine (fără sâmburi, tăiate ) proaspete sau congelate
  • (poți folosi fructe de sezon vișine, cireșe, caise, rubarbără ( revent), căpșuni etc.)

Mod de preparare

Într-un castron freacă margarina, gălbenușurile, zahărul până se omogenizează, adaugă laptele, la urmă făina, amestecată neaparat cu praful de copt. Amestecă aluatul cu mâna, fără să frămanți prea mult, până când incorporezi toate ingredientele, pune-l în frigider timp de 30 de minute.
În acest timp, pregătește prunele și nectarinele (toate 1 kg) fără sâmburi și taie-le felii, apoi presara-le cu 2 linguri de gris.
Scoate aluatul din frigider, pune pe o folie de nailon, așezat pe masă și presară cu puțină făină, da forma unui dreptunghi, aplatizează cu mâna, să aibă peste tot aceeași grosime și marginile drepte, întinde cu sucitorul o foaie de mărimea tăvii (28/40), așază în tava tapetată cu hârtie de copt, partea de sus să fie baza, apoi scoate folia de nailon, presară cu 2 linguri de pesmet sau griș ( care vor absorbi zeama pe care acestea o lasă la copt, astfel aluatul nu se va umezi ); pentru aromă, se poate folosi scorțișoară, în acest caz amestecă cu fructele odată cu grișul. În cazul în care nu folosești hârtie de copt, nu trebuie tapetata tava, în schimb este necesar să ridici marginile aluatului pe care lipești de marginea tăvii de jur imprejur.
Împarte fructele pe foaia din tavă, peste care se toarnă următoarea cremă: amestecă 2 gălbenușuri cu zahărul, smântâna, 2 linguri de făină și în final, 4 albușuri bătute spumă tare ( trebuie să-l amesteci ușor, cu un bătător tip pară, de jos în sus )
Se introduce tava în cuptor, in prealabil încălzit la foc mediu ( 180 grade C) 40-50 minute până se va rumeni ușor ( marou auriu ). In cazul in care cuptorul nu coace uniform, după 30 minute întoarce tava. Lasă să se răcească în tavă, după care taie felii, presară cu zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici