Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • Aluatul
  • 100 g margarină
  • 400 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru cremă
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g de zahăr
  • 300 g smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 albușuri
  • 1 kg de prune, nectarine (fără sâmburi, tăiate ) proaspete sau congelate
  • (poți folosi fructe de sezon vișine, cireșe, caise, rubarbără ( revent), căpșuni etc.)

Mod de preparare

Într-un castron freacă margarina, gălbenușurile, zahărul până se omogenizează, adaugă laptele, la urmă făina, amestecată neaparat cu praful de copt. Amestecă aluatul cu mâna, fără să frămanți prea mult, până când incorporezi toate ingredientele, pune-l în frigider timp de 30 de minute.
În acest timp, pregătește prunele și nectarinele (toate 1 kg) fără sâmburi și taie-le felii, apoi presara-le cu 2 linguri de gris.
Scoate aluatul din frigider, pune pe o folie de nailon, așezat pe masă și presară cu puțină făină, da forma unui dreptunghi, aplatizează cu mâna, să aibă peste tot aceeași grosime și marginile drepte, întinde cu sucitorul o foaie de mărimea tăvii (28/40), așază în tava tapetată cu hârtie de copt, partea de sus să fie baza, apoi scoate folia de nailon, presară cu 2 linguri de pesmet sau griș ( care vor absorbi zeama pe care acestea o lasă la copt, astfel aluatul nu se va umezi ); pentru aromă, se poate folosi scorțișoară, în acest caz amestecă cu fructele odată cu grișul. În cazul în care nu folosești hârtie de copt, nu trebuie tapetata tava, în schimb este necesar să ridici marginile aluatului pe care lipești de marginea tăvii de jur imprejur.
Împarte fructele pe foaia din tavă, peste care se toarnă următoarea cremă: amestecă 2 gălbenușuri cu zahărul, smântâna, 2 linguri de făină și în final, 4 albușuri bătute spumă tare ( trebuie să-l amesteci ușor, cu un bătător tip pară, de jos în sus )
Se introduce tava în cuptor, in prealabil încălzit la foc mediu ( 180 grade C) 40-50 minute până se va rumeni ușor ( marou auriu ). In cazul in care cuptorul nu coace uniform, după 30 minute întoarce tava. Lasă să se răcească în tavă, după care taie felii, presară cu zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Supa crema de linte rosie
2
Salata de morcovi cu telina
3
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Mini rulada cu zmeura
4
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR
5
Aperitive

CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR

CONOPIDA SASEASCA LA CUPTOR
Parteneri
Lasagna cu legume
Bucataras.RO

Lasagna cu legume

Azi am incercat o reteta de lasagna cu legume coapte. E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. 

Lasagna cu legume
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri