Pliculete cu Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Pliculete cu Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • -4 mere mari
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -200 g ciocolata amaruie, rupta bucatele
  • -3 linguri cu unt
  • -1 kg aluat foitaj congelat
  • -4 linguri pesmet
  • -1 albus
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Lasati aluatul la decongelat. Intre timp, curatati merele de coaja, cotor, casuta semintelor, taiati-le cubulete, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati deoparte.

Taiati aluatul in patrate ( 12x12 cm). Presarati jumatate din patratelele de foitaj obtinute cu pesmet, lasand o margine de 1 cm de jur- imprejur libera.

Puneti bucatelele de mar in mijlocul suprafetei acoperite cu pesmet, turnati peste ele cate 1 lingura de ciocolata topita impreuna cu unt, la bain- marie si racorita.

Ungeti marginea libera cu albus usor batut si acoperiti cu patratele de foitaj fara pesmet. Apasati marginile cu dintii unei furculite pentru a se lipi bine. Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 200 grade, pentru circa 20 min sau pana ce sunt coapte, frumos crescute si rumenite.

Serviti-le calde sau reci.

Pentru aspect puteti sa le pudrati cu zahar praf.
Sunt delicioase!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate