Lasati aluatul la decongelat. Intre timp, curatati merele de coaja, cotor, casuta semintelor, taiati-le cubulete, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati deoparte.
Taiati aluatul in patrate ( 12x12 cm). Presarati jumatate din patratelele de foitaj obtinute cu pesmet, lasand o margine de 1 cm de jur- imprejur libera.
Puneti bucatelele de mar in mijlocul suprafetei acoperite cu pesmet, turnati peste ele cate 1 lingura de ciocolata topita impreuna cu unt, la bain- marie si racorita.
Ungeti marginea libera cu albus usor batut si acoperiti cu patratele de foitaj fara pesmet. Apasati marginile cu dintii unei furculite pentru a se lipi bine. Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 200 grade, pentru circa 20 min sau pana ce sunt coapte, frumos crescute si rumenite.
Serviti-le calde sau reci.
Pentru aspect puteti sa le pudrati cu zahar praf.
Sunt delicioase!!!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii