Placinta simpla cu mere si scortisoara

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta simpla cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 21 linguri zahar
  • 21 linguri ulei
  • 2 oua
  • 21 linguri apa minerala
  • un plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 5-6 linguri zahar(depinde de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem sa punem faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted, care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.
Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.
Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-50 minute.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci