Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem sa punem faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted, care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.
Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.
Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-50 minute.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii