Placinta rustica cu mere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta rustica cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g untura solida
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte batut
  • faina cat cuprinde (circa 600 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 350 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte, se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final, se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei, se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului, se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie