Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata.
Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g.
Framantam bine si lasam s ase odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt. Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.
Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).
Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu.
Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca. Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam (cazul meu) sau asteptam s ase raceasca. E buna oricum.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii