Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata.
Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g.
Framantam bine si lasam s ase odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt. Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.
Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).
Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu.
Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca. Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam (cazul meu) sau asteptam s ase raceasca. E buna oricum.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii