Placinta melc cu branza de vaci

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta melc cu branza de vaci

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 65 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa zahar
  • 700 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un varf cutit sare
  • Pentru umplutura
  • 700 g branza de vaci
  • 3 linguri rase cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus), in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei, noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa) se amesteca rand pe rand cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Cand programul de framantare ia sfarsit, scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr-un vas.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut, la cald, pentru circa 40 min. (pana cand acesta isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa de lucru infainata, il intindem cu sucitorul, apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati, cat de cat egale.

Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat in parte, sub forma rotunda.

Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.

Impartim (ochiometric) umplutura in 7 parti.
Rulam fiecare foaie de aluat in parte .
Fiecarui rulou ii dam forma de melc.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava (unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central).

Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou.

Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 min.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si...pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Bucataras.RO

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu...

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat