Placinta impletita cu mere si stafide

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta impletita cu mere si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 650gr faina,
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,
  • putina sare,
  • 2 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).
  • Umplutura:
  • 8 mere mari,
  • 150 gr zahar,
  • 100 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,
  • 1 lingura faina,
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,
  • putin zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara.
Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina.
Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade.
Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie