Placinta impletita cu mere si stafide

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta impletita cu mere si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 650gr faina,
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,
  • putina sare,
  • 2 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).
  • Umplutura:
  • 8 mere mari,
  • 150 gr zahar,
  • 100 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,
  • 1 lingura faina,
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,
  • putin zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara.
Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina.
Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade.
Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Frappe
Bucataras.RO

Frappe

Caffe Frappe este numai bun pentru o zi calduroasa. stiu ca exista multe moduri de a prepara un frappe, dar aceasta este...

Frappe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai