Foaia:
Se face o coca framantata bine din ulei, apa, esenta de rom, vanilie, drojdie, zahar. Dupa care se tine la rece 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.
Umplutura:
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gauri mari. Se pun intr-un ceaunel pe foc impreuna cu zaharul si untul/ margarina. Dupa ce s-au calit, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu scortisoara si cu vanilia.
Dupa cele 2-3 ore in care aluatul a stat la rece, acesta se scoate si se imparte in 2. Se intinde prima foaie. O asezam in tava neunsa prezaram nucile peste ea, apoi punem merele si cea de a 2-a foaie peste ea. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita din loc in loc, apoi se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Dupa ce este gata se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda.
Pofta Buna! ! ! ! ! (K)
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii