Foaia:
Se face o coca framantata bine din ulei, apa, esenta de rom, vanilie, drojdie, zahar. Dupa care se tine la rece 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.
Umplutura:
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gauri mari. Se pun intr-un ceaunel pe foc impreuna cu zaharul si untul/ margarina. Dupa ce s-au calit, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu scortisoara si cu vanilia.
Dupa cele 2-3 ore in care aluatul a stat la rece, acesta se scoate si se imparte in 2. Se intinde prima foaie. O asezam in tava neunsa prezaram nucile peste ea, apoi punem merele si cea de a 2-a foaie peste ea. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita din loc in loc, apoi se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Dupa ce este gata se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda.
Pofta Buna! ! ! ! ! (K)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii