Placinta de Mere cu Nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaia:
  • 1/4 cana apa (cana masura 250 ml);
  • 1/4 cana ulei (cana masura 250 ml);
  • 1 esenta rom;
  • 1 plic vanilie;
  • 1/2 cub drojdie mic;
  • 3 linguri zahar;
  • Umplutura:
  • 150-200 g nuca macinata;
  • 1 Kg mere;
  • zahar la gust;
  • 50 g unt/margarina/ulei;
  • scortisoara la gust;
  • vanilie la gust

Mod de preparare

Foaia:
Se face o coca framantata bine din ulei, apa, esenta de rom, vanilie, drojdie, zahar. Dupa care se tine la rece 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura:
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gauri mari. Se pun intr-un ceaunel pe foc impreuna cu zaharul si untul/ margarina. Dupa ce s-au calit, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu scortisoara si cu vanilia.

Dupa cele 2-3 ore in care aluatul a stat la rece, acesta se scoate si se imparte in 2. Se intinde prima foaie. O asezam in tava neunsa prezaram nucile peste ea, apoi punem merele si cea de a 2-a foaie peste ea. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita din loc in loc, apoi se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Dupa ce este gata se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda.


Pofta Buna! ! ! ! ! (K)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola