Placinta cu Visine si Bezea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Visine si Bezea

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 100 gr zahar praf
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • praf de copt
  • pesmet sau gris
  • visine (sau alte fructe, dar cu visine iese cel mai bun)
  • 225 gr zahar tos ptr batut cele 4 albusuri

Mod de preparare

Deci, cum se procedeaza. Se freaca impreuna untul cu zaharul praf. Apoi se adauga pe rand cele 4 galbenusuri si dupa ce s-au incorporat se adauga coaja rasa de lamaie, putina sare. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste unt si, cu ajutorul unei linguri de lemn se incorporeaza faina in unt.

Dupa aproximativ 3-4 minute se formeaza bila de aluat, care este cam moale si nu se poate intinde cu sucitorul. Se pune aluatul in tava de copt si cu ajutorul degetelor se intinde aluatul pesta toata suprafata tavii. Deasupra se presara pesmet (sau gris) si apoi se pun visinele deasupra. Eu am folosit visine din compot, pe care le-am scurs bine de tot inainte de a le pune la prajitura.

Peste visine am pus din nou pesmet( gris). Am lasat deoparte si am inceput sa bat albusurile cu zaharul tos. Cand a fost tare bine batut am pus albusul peste prajitura si am dat la cuptor. Se coace la foc mic pentru a nu se arde bezeaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie