Aluatul de tarta se foloseste cel pe care il preferati dvs sau cumparati din comert tava de unica folosinta cu aluatul de tarta gata pus in ea.
Visinele din compot se scot, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs pana nu mai au lichid pe ele. Se pun intr-un vas pe aragaz, se tin pe foc, invartind din cand in cand pana ce tot lichidul care nu s-a scurs, se evapora.
Apoi se ia vasul de pe foc se adauga coaja rasa de lamaie si amidonul alimentar, se amesteca sa se uniformizeze, se pune si zaharul dupa gust si se pune inapoi pe foc. Se invarte constant pana la topirea zaharului si ingrosarea compozitiei (circa 2 minute).
In timp ce pregatim umplutura de visine, in cuptor punem tava cu aluat si il coacem, normal ca dupa ce l-am inpuns cu furculita in cateva locuri pentru a preveni umflarea aluatului,. Coacem pana prinde o usoara crusta aurie (poate pe jumatate copt).
Scoatem din cuptor, lasam la racorit. Cand ambele (aluat si umplutura) sunt racorite se pun visinele in tava, se pune putin unt din loc in loc, se face un grilaj peste umplutura si se presara zahar nerafinat deasupra.
Se pune la cuptor la temperatura medie si se coace pana aluatul care formeaza grilajul este auriu. Daca marginile tartei se prajesc prea tare fata de restul aluatului (grilajul) atunci se acopera marginea cu folie de aluminiu.
Se scoate din cuptor, se serveste la temperatura camerei, simplu sau cu un mot de frisca batuta cu un praf de scortisoara si esenta de migdale (1 picatura) sau se incalzeste usor de tot felia gata taiata si se pune o bulina de inghetata de vanilie deasupra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii