Placinta cu Visine

Complexitate
redusa
Placinta cu Visine

Ingrediente

  • 2 farfurii de aluat gata pregatite (se poate face aluatul de tarta pe care il preferati)
  • 1 si jumatate borcan de compot de visine (420 gr /borcan)
  • zahar dupa gustul dv (visinele din compot deja au zahar, deci atentie)
  • 4-6 linguri de amidon alimentar (depinde de cate visine puneti) coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 picaturi de esenta de migdale (optional)
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura de zahar nerafinat pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta se foloseste cel pe care il preferati dvs sau cumparati din comert tava de unica folosinta cu aluatul de tarta gata pus in ea.

Visinele din compot se scot, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs pana nu mai au lichid pe ele. Se pun intr-un vas pe aragaz, se tin pe foc, invartind din cand in cand pana ce tot lichidul care nu s-a scurs, se evapora.

Apoi se ia vasul de pe foc se adauga coaja rasa de lamaie si amidonul alimentar, se amesteca sa se uniformizeze, se pune si zaharul dupa gust si se pune inapoi pe foc. Se invarte constant pana la topirea zaharului si ingrosarea compozitiei (circa 2 minute).

In timp ce pregatim umplutura de visine, in cuptor punem tava cu aluat si il coacem, normal ca dupa ce l-am inpuns cu furculita in cateva locuri pentru a preveni umflarea aluatului,. Coacem pana prinde o usoara crusta aurie (poate pe jumatate copt).

Scoatem din cuptor, lasam la racorit. Cand ambele (aluat si umplutura) sunt racorite se pun visinele in tava, se pune putin unt din loc in loc, se face un grilaj peste umplutura si se presara zahar nerafinat deasupra.

Se pune la cuptor la temperatura medie si se coace pana aluatul care formeaza grilajul este auriu. Daca marginile tartei se prajesc prea tare fata de restul aluatului (grilajul) atunci se acopera marginea cu folie de aluminiu.

Se scoate din cuptor, se serveste la temperatura camerei, simplu sau cu un mot de frisca batuta cu un praf de scortisoara si esenta de migdale (1 picatura) sau se incalzeste usor de tot felia gata taiata si se pune o bulina de inghetata de vanilie deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa