Ingrediente
● Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar: |
● Aluat: |
● 140 g untura |
● 500 g faina |
● aprox 2 lingurite drojdie uscata |
● 1/2 lingurita praf copt |
● 4 galbenuse |
● lapte caldut - 1 cescuta |
● 1 praf sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare
Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;
Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire
Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion
sau
cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom
Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc
placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute.
Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Nuca (Branza Telemea)" nu uita sa ii faci un review.
Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;
Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire
Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion
sau
cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom
Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc
placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute.
Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Nuca (Branza Telemea)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cameliastefania
• 03.06.2009 09:41:33
Am facut-o de doua ori. Varianta cu branza sarata. Imi place mult! Multumesc!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.09.2010 10:10:41
camelia , ma bucur f tare ca ti-a placut,
adina, cu placere !
nu am vazut mesajele, va multumesc cu intarziere