Placinta cu Nuca (Branza Telemea)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar:
Aluat:
140 g untura
500 g faina
aprox 2 lingurite drojdie uscata
1/2 lingurita praf copt
4 galbenuse
lapte caldut - 1 cescuta
1 praf sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare

Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;

Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire

Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion
sau
cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom

Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc
placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute.

Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Nuca (Branza Telemea)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

thea
•  11.09.2010 10:10:41

camelia , ma bucur f tare ca ti-a placut,
adina, cu placere !
nu am vazut mesajele, va multumesc cu intarziere

cameliastefania
•  03.06.2009 09:41:33

Am facut-o de doua ori. Varianta cu branza sarata. Imi place mult! Multumesc!

adina_83
•  24.02.2009 13:21:51

Ms de reteta.A iesit f buna.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Nuca (Branza Telemea)