Placinta cu Nuca (Branza Telemea)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Nuca (Branza Telemea)

Ingrediente

  • Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar:
  • Aluat:
  • 140 g untura
  • 500 g faina
  • aprox 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 4 galbenuse
  • lapte caldut - 1 cescuta
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare

Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;

Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire

Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion
sau
cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom

Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc
placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute.

Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici