Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare
Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;
Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire
Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion
sau
cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom
Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc
placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute.
Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.
Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori au incins hora si formeaza o coronita...
Pizza cu coronitaReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii