Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • o cana (250ml) faina
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g mere curatate
  • 3 lg dulceata de visine
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri gris

Mod de preparare

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea, apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula. Se lasa la odihnit cam 30 de minute, dupa care il framantam putin pe planseta infainata.

Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Din aluat se intinde o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. Se pune in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt. In mijlocul foii se presara grisul apoi se pun merele, si peste mere dulceata de visine. Se indoaie marginile aluatului si se impaturesc peste prajitura. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Se preseaza cu mainile deasupra si se presara cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc