Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • o cana (250ml) faina
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g mere curatate
  • 3 lg dulceata de visine
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri gris

Mod de preparare

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea, apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula. Se lasa la odihnit cam 30 de minute, dupa care il framantam putin pe planseta infainata.

Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Din aluat se intinde o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. Se pune in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt. In mijlocul foii se presara grisul apoi se pun merele, si peste mere dulceata de visine. Se indoaie marginile aluatului si se impaturesc peste prajitura. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Se preseaza cu mainile deasupra si se presara cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici