Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post

Postat pe: 16-11-2015
(0)

Ingrediente

Aluat:
125 ml apa
125 ml ulei
o cana (250ml) faina
1 lg zahar
1 lgt praf de copt
un praf de sare
Umplutura:
500 g mere curatate
3 lg dulceata de visine
4 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri gris

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea, apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula. Se lasa la odihnit cam 30 de minute, dupa care il framantam putin pe planseta infainata.

Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Din aluat se intinde o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. Se pune in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt. In mijlocul foii se presara grisul apoi se pun merele, si peste mere dulceata de visine. Se indoaie marginile aluatului si se impaturesc peste prajitura. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Se preseaza cu mainile deasupra si se presara cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Mere si Dulceata de Visine - de Post