Placinta cu mere, de post

Postat pe: 16-04-2016
(0)

Ingrediente

Aluat de foietaj:
200 ml apa rece
200 ml ulei
un praf de sare
un cub de drojdie proaspata (50 g)
faina cat cuprinde (500 g)
In plus pentru aluatul de foietaj:
3 linguri cu varf de faina
125 ml ulei
ulei pentru uns masa de lucru
Umplutura:
1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
250 g zahar
o lingurita de scortisoara macinata
Optional: o lingura de zahar pudra
Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca se imparte in doua. Se intinde prima foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele, apoi se intinde a doua foaie si se fixeaza peste umplutura. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Dupa ce se racoreste, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu mere, de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu mere, de post