Placinta cu Iaurt

Complexitate
redusa
Placinta cu Iaurt

Ingrediente

  • 450 gr foi de placinta
  • 1 l iaurt
  • 7 oua
  • 450 gr zahar (400 gr crema +50 gr foi)
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Ouale se amesteca bine cu mixerul. Se adauga 400 gr zahar, zaharul vanilat, iaurtul si grisul. Aceasta compozitie se omogenizeaza bine pana se dizolva zaharul.

Foile de placinta se impart in doua parti egale. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa care foile de placinta. Prima foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar, dupa care punem trei foi, a treia foaie se unge si se presara cu zahar. Acest pas se repeta pana ce terminam foile de pus in tava (tot a treia foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar). Atentie: Pana terminam prima jumatate de foi!!!

Dupa ce am terminat de pus prima jumatate de foi, punem compozitia cu iaurt si repetam iarasi procedeul de ungere si presarare cu zahar a celei de-a doua jumatate de foi. Cand ungem cea de-a doua jumatate de foi trebuie sa avem grija sa nu apasam prea tare. Dupa ce am pus ultima foaie, o ungem cu ulei si o presaram cu zahar.

Atentie: In momentul cand presaram cu zahar cantitatea de zahar folosita trebuie sa fie mica!!!

Dupa ce am uns ultima foaie cu ulei si am presarat-o cu zahar, bagam placinta la cuptor, acesta trebuie sa fie deja incins. Se lasa la foc potrivit. Cand este gata o scoatem si o acoperim cu un prosop umed, deoarece prima foaie se va ridica putin. Se lasa acoperita pana ce se raceste.
Cand s-a racit se taie bucatele patrate si se scoate pe un platou.
Se serveste rece ... este un desert minunat.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie