Se face o gropita in faina, si se toarna incet cate putin ulei, amestecand, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se pune sarea, si apa cat sa se lege bine aluatul.
Intr-o cratita se pune dovleacul la calit cu margarina, zaharul si scortisoara. Dupa ce se inmoaie, se lasa la racit.
Se intind 4-5 foi din aluat, fiecare se unge, se pune dovleacul, iar deasupra se presara nuci si se ruleaza cu grija. Rulourile se pun in tava de la cuptor unsa bine, le ungem cu margatina si presaram zahar. Se dau la cuptorul incins pana ce devin aurii.
Zaharul de deasupra are rolul de a face placinta crocanta.
Placinta este mai gustoasa daca reusiti sa faceti foile cat mai subtiri.
Succes si Pofta Buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii