Se face o gropita in faina, si se toarna incet cate putin ulei, amestecand, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se pune sarea, si apa cat sa se lege bine aluatul.
Intr-o cratita se pune dovleacul la calit cu margarina, zaharul si scortisoara. Dupa ce se inmoaie, se lasa la racit.
Se intind 4-5 foi din aluat, fiecare se unge, se pune dovleacul, iar deasupra se presara nuci si se ruleaza cu grija. Rulourile se pun in tava de la cuptor unsa bine, le ungem cu margatina si presaram zahar. Se dau la cuptorul incins pana ce devin aurii.
Zaharul de deasupra are rolul de a face placinta crocanta.
Placinta este mai gustoasa daca reusiti sa faceti foile cat mai subtiri.
Succes si Pofta Buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii