Se face o gropita in faina, si se toarna incet cate putin ulei, amestecand, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se pune sarea, si apa cat sa se lege bine aluatul.
Intr-o cratita se pune dovleacul la calit cu margarina, zaharul si scortisoara. Dupa ce se inmoaie, se lasa la racit.
Se intind 4-5 foi din aluat, fiecare se unge, se pune dovleacul, iar deasupra se presara nuci si se ruleaza cu grija. Rulourile se pun in tava de la cuptor unsa bine, le ungem cu margatina si presaram zahar. Se dau la cuptorul incins pana ce devin aurii.
Zaharul de deasupra are rolul de a face placinta crocanta.
Placinta este mai gustoasa daca reusiti sa faceti foile cat mai subtiri.
Succes si Pofta Buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii