Placinta cu Dovleac si Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina cat cuprinde
  • ulei (maxim o cana)
  • un praf de sare
  • apa fiarta (maxim o cana)
  • Umplutura:
  • un kg dovleac razuit
  • 2-3 lg margarina
  • scortisoara dupa gust
  • 200g nuci maruntite si usor prajite
  • 10 lg zahar

Mod de preparare

Se face o gropita in faina, si se toarna incet cate putin ulei, amestecand, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se pune sarea, si apa cat sa se lege bine aluatul.

Intr-o cratita se pune dovleacul la calit cu margarina, zaharul si scortisoara. Dupa ce se inmoaie, se lasa la racit.
Se intind 4-5 foi din aluat, fiecare se unge, se pune dovleacul, iar deasupra se presara nuci si se ruleaza cu grija. Rulourile se pun in tava de la cuptor unsa bine, le ungem cu margatina si presaram zahar. Se dau la cuptorul incins pana ce devin aurii.
Zaharul de deasupra are rolul de a face placinta crocanta.
Placinta este mai gustoasa daca reusiti sa faceti foile cat mai subtiri.

Succes si Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici