Placinta cu Branza Dulce de Vaci

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1,200 kg branza de vaci
coaja de lamaie
stafide (dupa gust)
1 ou (poate 2 daca vreti)
500 g faina (aprox)
1 praf de copt
1 ou intreg
1-2 galbenusuri (depinde de marimea lor)
3 pumni de zahar (poate 100 g aprox)
250 g smantana
6 linguri cu varf de untura (poate mai mult)
pesmet

Mod de preparare

Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am pus untura si am frecat intre palme ca sa se amestece bine. Apoi am pus zaharul, ouale, smantana si am framantat. Aluatul trebuie sa fie unsuros, in cazul asta iese perfecta placinta (sfaramicioasa). Daca mai este nevoie, se mai poate adauga untura in timpul framantatului.

Branza cu oul, stafidele, zaharul si coaja de lamaie le-am amestecat. Am impartit aluatul in 2 parti (una mai mare si una putin mai mica. Am intins partea mai mare in tava, am intepat cu furculita aluatul, dupa care am pus un strat de pesmet. Peste pesmet am pus amestecul de branza si din nou pesmet. Din a doua parte de aluat am intins o alta patura, am taiat fasii si am facut un grilaj peste branza.

Am copt la foc mediu. Se scoate si calda fiind se pudreaza cu zahar praf. Se lasa in tava pana la racirea completa, dupa care se taie in patrate (romburi) si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Branza Dulce de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  10.11.2010 19:29:05

Te cred draga mea, problema este ca eu nu folosesc margarina....e un produs fabricat artificial, in laborator, prea multe chimicale daunatoare corpului.....indiferent cat de grasa e untura , tot e mai buna decat margarina daca stai sa studiezi panoul chimic

anamrobert
•  10.11.2010 10:50:20

eu am inlocuit untura cu margarina pt prajituri si a iesit perfect.

pupi
•  01.02.2010 05:07:16

iulianav7, cred ca poti inlocui untura cu untul; , dar in cazul asta nu va fi textura aluatului la fel de sfaramicioasa....untul nu e asa de gras ca untura si la aluatul asta cu cat are mai multa grasime cu atat e mai sfaramicios si se topeste mai bine in gura......dar da, sigur ca se poate inlocui....daca o faci te rog sa ma tii la curent cu impresi si cu consistenta aluatului.....bunica facea cu unt dar de casa facut de ea ....eu eram tare mica pe atunci si nu mai tin minte.....de la mama am preluat cu untura reteta si de atunci numai asa o fac....spor la treaba si scrie-mi te rog rezultatul....pupici

iulianav7
•  31.01.2010 16:09:49

as putea inlocui untura cu unt?
merci pt raspuns

pupi
•  24.01.2010 09:50:58

alina, ma bucur nespus ca ti-a/vi-a placut....eu fac mereu placinta asta, chiar azi am facut branza de vaci sa mai trag si eu o portie de palcinta saptamana viitoare...pupici de la pupi

alinaraluca2000
•  23.01.2010 21:00:13

am facut-o in dupamasa asta si am si topit deja toata tava, super reteta, mersi pupi

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Branza Dulce de Vaci