Placinta cu Branza Dulce de Vaci

Complexitate
redusa
Placinta cu Branza Dulce de Vaci

Ingrediente

  • 1,200 kg branza de vaci
  • coaja de lamaie
  • stafide (dupa gust)
  • 1 ou (poate 2 daca vreti)
  • 500 g faina (aprox)
  • 1 praf de copt
  • 1 ou intreg
  • 1-2 galbenusuri (depinde de marimea lor)
  • 3 pumni de zahar (poate 100 g aprox)
  • 250 g smantana
  • 6 linguri cu varf de untura (poate mai mult)
  • pesmet

Mod de preparare

Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am pus untura si am frecat intre palme ca sa se amestece bine. Apoi am pus zaharul, ouale, smantana si am framantat. Aluatul trebuie sa fie unsuros, in cazul asta iese perfecta placinta (sfaramicioasa). Daca mai este nevoie, se mai poate adauga untura in timpul framantatului.

Branza cu oul, stafidele, zaharul si coaja de lamaie le-am amestecat. Am impartit aluatul in 2 parti (una mai mare si una putin mai mica. Am intins partea mai mare in tava, am intepat cu furculita aluatul, dupa care am pus un strat de pesmet. Peste pesmet am pus amestecul de branza si din nou pesmet. Din a doua parte de aluat am intins o alta patura, am taiat fasii si am facut un grilaj peste branza.

Am copt la foc mediu. Se scoate si calda fiind se pudreaza cu zahar praf. Se lasa in tava pana la racirea completa, dupa care se taie in patrate (romburi) si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia