Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am pus untura si am frecat intre palme ca sa se amestece bine. Apoi am pus zaharul, ouale, smantana si am framantat. Aluatul trebuie sa fie unsuros, in cazul asta iese perfecta placinta (sfaramicioasa). Daca mai este nevoie, se mai poate adauga untura in timpul framantatului.
Branza cu oul, stafidele, zaharul si coaja de lamaie le-am amestecat. Am impartit aluatul in 2 parti (una mai mare si una putin mai mica. Am intins partea mai mare in tava, am intepat cu furculita aluatul, dupa care am pus un strat de pesmet. Peste pesmet am pus amestecul de branza si din nou pesmet. Din a doua parte de aluat am intins o alta patura, am taiat fasii si am facut un grilaj peste branza.
Am copt la foc mediu. Se scoate si calda fiind se pudreaza cu zahar praf. Se lasa in tava pana la racirea completa, dupa care se taie in patrate (romburi) si se serveste.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii