Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Blendati capsunile intr-un blender;
Amestecati-le cu lingurita de amidon si coaja de lamaie si puneti-le pe foc pana se incheaga putin;
Umeziti lama cutitului si taiati cubulete de camembert si mozzarella;
Pe blatul de pizza presarati cca 70 g de zahar pudra si lingura de scortisoara;
Peste acestea adaugati sosul de capsuni;
Apoi dispuneti egal pe toata suprafata pizzei cubuletele de camembert si mozzarella;
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Tocati caisele cuburi marunt;
Tocati cubulete de ciocolata alba;
Scoateti pizza din cuptor si puneti pe deasupra ciocolata alba si lasati-o sa se topeasca pe restul ingredientelor;
Adaugati apoi afine si caise;
Lasati-o sa se raceasca pe tocator;
Amestecati mascarpone cu 130 g de zahar pudra, apa de trandafiri si coaja de portocala si omogenizati-o bine;
Puneti compozitia intr-un poche si cand pizza s-a racit formati cuiburi din aceasta crema pe toata suprafata sa;
Pofta buna !
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii