Piersicute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piersicute

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600 g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare
  • Crema
  • un pachet unt 82% grasime
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Décor
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin

Mod de preparare

Piersicutele intotdeauna apreciate pe masa de sarbatoare.


Aluat
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.
Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici(10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit.
Crema
Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul,adaugam apa si galbenusurile.Amestecam cu telul ,apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit .Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao . La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare
Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa