Piersicute

Postat pe: 01-01-2016
(0)

Ingrediente

Aluat:
3 oua
250 g zahar pudra
faina cat cuprinde(cca 600 g)
150 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
un plic amoniac
un praf de sare
Crema
un pachet unt 82% grasime
30 g cacao
3 galbenusuri
150 g zahar
100 ml apa
esenta de rom (dupa gust)
jumatate din scobitura de la piersicute
Décor
colorant verde
colorant rosu
zahar tos
200 ml fanta
frunze de mandarin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Piersicutele intotdeauna apreciate pe masa de sarbatoare.


Aluat
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.
Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici(10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit.
Crema
Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul,adaugam apa si galbenusurile.Amestecam cu telul ,apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit .Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao . La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare
Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piersicute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piersicute