Piersici Umplute Cu Nuca

Complexitate
redusa
Piersici Umplute Cu Nuca

Ingrediente

  • 7 piersici
  • 150 gr nuci
  • 150 gr miere
  • frisca
  • scortisoara

Mod de preparare

Alegem persicile mai coapte dar nu prea mult, le spalam si curatam de pielita ... eu nu am facut ... apoi le taiem in doua si le scoatem samburele. Cu o lingurita, scobim putin unde a fost samburele iar apoi le stropim cu rom.

Intre timp amestecam nucile pisate mai mare cu miere si un varf de scortisoara, asa incat devine o pasta groasa. Umplem piersicile, deasupra le ornam cu frisca si presaram putina scortisoara, nuci, ciocolata rasa a€¦cu ce dorim.


In reteta originala in loc de sambure se face o bila din pasta de nuca, se lipesc cele doua jumatati iar apoi se orneaza doar cu frisca.

In schimb, eu am preferat sa le fac in acest fel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate