Piersici Umplute Cu Nuca

Complexitate
redusa
Piersici Umplute Cu Nuca

Ingrediente

  • 7 piersici
  • 150 gr nuci
  • 150 gr miere
  • frisca
  • scortisoara

Mod de preparare

Alegem persicile mai coapte dar nu prea mult, le spalam si curatam de pielita ... eu nu am facut ... apoi le taiem in doua si le scoatem samburele. Cu o lingurita, scobim putin unde a fost samburele iar apoi le stropim cu rom.

Intre timp amestecam nucile pisate mai mare cu miere si un varf de scortisoara, asa incat devine o pasta groasa. Umplem piersicile, deasupra le ornam cu frisca si presaram putina scortisoara, nuci, ciocolata rasa a€¦cu ce dorim.


In reteta originala in loc de sambure se face o bila din pasta de nuca, se lipesc cele doua jumatati iar apoi se orneaza doar cu frisca.

In schimb, eu am preferat sa le fac in acest fel.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider