Intr-o cratita piersicile taiate in doua cu tot cu pielita (fara sambure) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si apa cat sa le acopere.
Puneti pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si lasati sa fiarba incet, incet maxim 3-4 minute. Trageti cratita dupa foc si lasati piersicile sa se raceasca in siropul lor. Cand se racesc daca pielita nu a cazut intre timp, o scoateti foarte usor.
Preparati sosul Melba: intr-o craticioara puneti zmeura cu apa sau vinul alb sau Kirsch si zaharul. Fierbeti cam 10 minute la foc potrivit. Maruntiti totul cu un blender si strecurati sosul cu o sita.
Puneti in cupa o lingura mare de inghetata de vanilie, deasupra piersica racita, de preferat cu partea unde era samburele catre inghetata. Deasupra turnati sosul de zmeura si presarati cateva migdale maruntite.
* Daca doriti se poate adauga si frisca.
* In loc de a prepara sosul Melba cu zmeura proaspata, puteti folosi marmelada de zmeura, care o dizolvati cu putina apa pe foc mic.
* In loc de piersici proaspete, puteti folosi foarte bine si cele din compot.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii