Piersica Melba

Postat pe: 04-09-2009
(0)

Ingrediente

Pentru 4 persoane:
4 piersici nu foarte coapte
150 g zahar
esenta vaniliecateva picaturi
4 linguri mari inghetata de vanilie
migdale dulci (facultativ)
frisca (facultativ)
Sos Melba:
150 g zmeura
30-40 g zahar
40 ml apa
vin alb dulce sau Kirsch

Mod de preparare

Intr-o cratita piersicile taiate in doua cu tot cu pielita (fara sambure) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si apa cat sa le acopere.

Puneti pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si lasati sa fiarba incet, incet maxim 3-4 minute. Trageti cratita dupa foc si lasati piersicile sa se raceasca in siropul lor. Cand se racesc daca pielita nu a cazut intre timp, o scoateti foarte usor.

Preparati sosul Melba: intr-o craticioara puneti zmeura cu apa sau vinul alb sau Kirsch si zaharul. Fierbeti cam 10 minute la foc potrivit. Maruntiti totul cu un blender si strecurati sosul cu o sita.

Puneti in cupa o lingura mare de inghetata de vanilie, deasupra piersica racita, de preferat cu partea unde era samburele catre inghetata. Deasupra turnati sosul de zmeura si presarati cateva migdale maruntite.

* Daca doriti se poate adauga si frisca.
* In loc de a prepara sosul Melba cu zmeura proaspata, puteti folosi marmelada de zmeura, care o dizolvati cu putina apa pe foc mic.
* In loc de piersici proaspete, puteti folosi foarte bine si cele din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piersica Melba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piersica Melba