Piersica Melba

Complexitate
redusa
Piersica Melba

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 piersici nu foarte coapte
  • 150 g zahar
  • esenta vaniliecateva picaturi
  • 4 linguri mari inghetata de vanilie
  • migdale dulci (facultativ)
  • frisca (facultativ)
  • Sos Melba:
  • 150 g zmeura
  • 30-40 g zahar
  • 40 ml apa
  • vin alb dulce sau Kirsch

Mod de preparare

Intr-o cratita piersicile taiate in doua cu tot cu pielita (fara sambure) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si apa cat sa le acopere.

Puneti pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si lasati sa fiarba incet, incet maxim 3-4 minute. Trageti cratita dupa foc si lasati piersicile sa se raceasca in siropul lor. Cand se racesc daca pielita nu a cazut intre timp, o scoateti foarte usor.

Preparati sosul Melba: intr-o craticioara puneti zmeura cu apa sau vinul alb sau Kirsch si zaharul. Fierbeti cam 10 minute la foc potrivit. Maruntiti totul cu un blender si strecurati sosul cu o sita.

Puneti in cupa o lingura mare de inghetata de vanilie, deasupra piersica racita, de preferat cu partea unde era samburele catre inghetata. Deasupra turnati sosul de zmeura si presarati cateva migdale maruntite.

* Daca doriti se poate adauga si frisca.
* In loc de a prepara sosul Melba cu zmeura proaspata, puteti folosi marmelada de zmeura, care o dizolvati cu putina apa pe foc mic.
* In loc de piersici proaspete, puteti folosi foarte bine si cele din compot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa