Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele, se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca. Dimineata se strecoara lichidul si se masoara, se pune masura de lichid, peste masura de zahar, adica mi-au iesit 2 l de lichid, am pus 2 kg de zahar, se pune si o masura de petale de trandafiri, asa o lingura mare cu varf. Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid; este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa. Sa aveti pofta, dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri
-1 kg zahar
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor, se pun in borcan si se pun la frigider, se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor, a inghetatelor si la alte delicii culinare!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMa laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...
Melci cu nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii