Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele, se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca. Dimineata se strecoara lichidul si se masoara, se pune masura de lichid, peste masura de zahar, adica mi-au iesit 2 l de lichid, am pus 2 kg de zahar, se pune si o masura de petale de trandafiri, asa o lingura mare cu varf. Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid; este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa. Sa aveti pofta, dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri
-1 kg zahar
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor, se pun in borcan si se pun la frigider, se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor, a inghetatelor si la alte delicii culinare!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii