Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele, se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca. Dimineata se strecoara lichidul si se masoara, se pune masura de lichid, peste masura de zahar, adica mi-au iesit 2 l de lichid, am pus 2 kg de zahar, se pune si o masura de petale de trandafiri, asa o lingura mare cu varf. Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid; este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa. Sa aveti pofta, dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri
-1 kg zahar
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor, se pun in borcan si se pun la frigider, se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor, a inghetatelor si la alte delicii culinare!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNi s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu...
Scoici si creveti SaganakiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii