Patratele cu Mure( Zmeura)

Complexitate
redusa
Patratele cu Mure( Zmeura)

Ingrediente

  • 2 cups faina (290 gr)
  • 1/2 cup zahar (100gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 baton unt ( (165 gr) -margarina ptr varianta de post
  • 3 linguri de supa pline cu ovaz (oats)
  • gem de smeura (eu am pus mure -gem de casa)
  • zmeura (mure) pentru decor (optional)

Mod de preparare

In primul rand vreau sa precizez ca zmeura (murele) este optional, dar face mare diferenta la gust daca le puneti. In al doilea rand sfatul meu ... sa se foloseasca doar gem de casa preparat fara pectina de la cutie, deoarece pectina la caldura cuptorului se lichefiaza si curge din prajitura.

Cuptorul se preancalzeste la 350 f (180 c). Se ia o tava de 13 x 9 in (33 x 23 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia masura hartiei mai mare (lunga) decat este tava si se lasa sa atarne peste peretii tavii.

Inainte de a pune hartia in tava se mototoleste pentru a se putea lucra mai usor cu ea. Dupa mototolire se pune in tava cu marginile ramase in afara (pe partea ingusta a tavii pentru ca aceasta hartie va fi la final "manerele" de care o sa ne folosim sa scoatem prajitura din tava).
Trecem la preparare.

Faina cu sarea si zaharul se amesteca bine cu o furculita dupa care se adauga untul la temperatura camerei tinut si taiat bucatele. Se freaca impreuna, intre degete, pana obtinem un amestec sfaramicios/granulat fin.

Procedeul asta se poate la food processor si dureaza 2 minute). Se ia 3/4 din compozitia sfaramicioasa si se pune in tava, peste hartia de copt. Cu palmile se preseaza ca sa obtinem o masa compacta. Se da la cuptor pana prinde o crusta usor aurie, aproximativ 20 de minute.

Eu am pus cuptorul cu cateva grade mai mult ca sa grabesc procesul de coacere. Scoatem tava din cuptor dupa ce s-a copt si lasam la racorit cateva minute dupa care punem un strat mai grosut de gem de zmeura/mure, preparat in casa si fara pectina din cutie.

In restul de 1/4 de aluat adaugam ovazul si amestecam bine dupa care presaram deasupra gemului.
Fructele crude (eu am folosit congelate) se presara la suprafata si se da din nou la cuptor pana prinde o crusta usor aurie. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca cateva minute.

Prindem "manerele" de hartie si incet ridicam prajitura din tava si o punem pe un gratar pentru a se raci complet. Se taie rece in patratele de 3 cm /3 cm si se serveste.

Noi am taiat prajitura cat a fost inca putin calduta si pana la racirea ei s-a mancat aproape jumate din ea ... pozele sant concludente

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.