Patratele cu Mure( Zmeura)

Complexitate
redusa
Patratele cu Mure( Zmeura)

Ingrediente

  • 2 cups faina (290 gr)
  • 1/2 cup zahar (100gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 baton unt ( (165 gr) -margarina ptr varianta de post
  • 3 linguri de supa pline cu ovaz (oats)
  • gem de smeura (eu am pus mure -gem de casa)
  • zmeura (mure) pentru decor (optional)

Mod de preparare

In primul rand vreau sa precizez ca zmeura (murele) este optional, dar face mare diferenta la gust daca le puneti. In al doilea rand sfatul meu ... sa se foloseasca doar gem de casa preparat fara pectina de la cutie, deoarece pectina la caldura cuptorului se lichefiaza si curge din prajitura.

Cuptorul se preancalzeste la 350 f (180 c). Se ia o tava de 13 x 9 in (33 x 23 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia masura hartiei mai mare (lunga) decat este tava si se lasa sa atarne peste peretii tavii.

Inainte de a pune hartia in tava se mototoleste pentru a se putea lucra mai usor cu ea. Dupa mototolire se pune in tava cu marginile ramase in afara (pe partea ingusta a tavii pentru ca aceasta hartie va fi la final "manerele" de care o sa ne folosim sa scoatem prajitura din tava).
Trecem la preparare.

Faina cu sarea si zaharul se amesteca bine cu o furculita dupa care se adauga untul la temperatura camerei tinut si taiat bucatele. Se freaca impreuna, intre degete, pana obtinem un amestec sfaramicios/granulat fin.

Procedeul asta se poate la food processor si dureaza 2 minute). Se ia 3/4 din compozitia sfaramicioasa si se pune in tava, peste hartia de copt. Cu palmile se preseaza ca sa obtinem o masa compacta. Se da la cuptor pana prinde o crusta usor aurie, aproximativ 20 de minute.

Eu am pus cuptorul cu cateva grade mai mult ca sa grabesc procesul de coacere. Scoatem tava din cuptor dupa ce s-a copt si lasam la racorit cateva minute dupa care punem un strat mai grosut de gem de zmeura/mure, preparat in casa si fara pectina din cutie.

In restul de 1/4 de aluat adaugam ovazul si amestecam bine dupa care presaram deasupra gemului.
Fructele crude (eu am folosit congelate) se presara la suprafata si se da din nou la cuptor pana prinde o crusta usor aurie. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca cateva minute.

Prindem "manerele" de hartie si incet ridicam prajitura din tava si o punem pe un gratar pentru a se raci complet. Se taie rece in patratele de 3 cm /3 cm si se serveste.

Noi am taiat prajitura cat a fost inca putin calduta si pana la racirea ei s-a mancat aproape jumate din ea ... pozele sant concludente

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia