Patratele cu Mure( Zmeura)

Complexitate
redusa
Patratele cu Mure( Zmeura)

Ingrediente

  • 2 cups faina (290 gr)
  • 1/2 cup zahar (100gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 baton unt ( (165 gr) -margarina ptr varianta de post
  • 3 linguri de supa pline cu ovaz (oats)
  • gem de smeura (eu am pus mure -gem de casa)
  • zmeura (mure) pentru decor (optional)

Mod de preparare

In primul rand vreau sa precizez ca zmeura (murele) este optional, dar face mare diferenta la gust daca le puneti. In al doilea rand sfatul meu ... sa se foloseasca doar gem de casa preparat fara pectina de la cutie, deoarece pectina la caldura cuptorului se lichefiaza si curge din prajitura.

Cuptorul se preancalzeste la 350 f (180 c). Se ia o tava de 13 x 9 in (33 x 23 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia masura hartiei mai mare (lunga) decat este tava si se lasa sa atarne peste peretii tavii.

Inainte de a pune hartia in tava se mototoleste pentru a se putea lucra mai usor cu ea. Dupa mototolire se pune in tava cu marginile ramase in afara (pe partea ingusta a tavii pentru ca aceasta hartie va fi la final "manerele" de care o sa ne folosim sa scoatem prajitura din tava).
Trecem la preparare.

Faina cu sarea si zaharul se amesteca bine cu o furculita dupa care se adauga untul la temperatura camerei tinut si taiat bucatele. Se freaca impreuna, intre degete, pana obtinem un amestec sfaramicios/granulat fin.

Procedeul asta se poate la food processor si dureaza 2 minute). Se ia 3/4 din compozitia sfaramicioasa si se pune in tava, peste hartia de copt. Cu palmile se preseaza ca sa obtinem o masa compacta. Se da la cuptor pana prinde o crusta usor aurie, aproximativ 20 de minute.

Eu am pus cuptorul cu cateva grade mai mult ca sa grabesc procesul de coacere. Scoatem tava din cuptor dupa ce s-a copt si lasam la racorit cateva minute dupa care punem un strat mai grosut de gem de zmeura/mure, preparat in casa si fara pectina din cutie.

In restul de 1/4 de aluat adaugam ovazul si amestecam bine dupa care presaram deasupra gemului.
Fructele crude (eu am folosit congelate) se presara la suprafata si se da din nou la cuptor pana prinde o crusta usor aurie. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca cateva minute.

Prindem "manerele" de hartie si incet ridicam prajitura din tava si o punem pe un gratar pentru a se raci complet. Se taie rece in patratele de 3 cm /3 cm si se serveste.

Noi am taiat prajitura cat a fost inca putin calduta si pana la racirea ei s-a mancat aproape jumate din ea ... pozele sant concludente

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
4
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
5
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Parteneri
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Bucataras.RO

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.