Pastiera Napoletana

Postat pe: 23-04-2008
(0)

Ingrediente

Aluatul:
300 gr faina
150 gr zahar
150 gr unt
1 ou +1 galbenus
un varf de lingurita bicarbonat
un varf sare
Umplutura:
500 gr grau fiert (sau orz)
500 gr urda (ricotta)
250 ml lapte
200 gr zahar (sau 300 gr daca va place mai dulce )
4 oua
50 ml esenta apa flori de portocale
2 plicuri vanilie
coaja de lamaie rasa de la 1 lamaie mai mica
70 gr fructe confiate (facultativ) eu nu am pus

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Preparam aluatul.
Amestecam toate ingredientele bine, apoi aluatul il punem in frigider circa 1 ora.

Preparam umplutura.
Intr-o cratita punem la fiert, graul fiert, 250 ml. lapte, 1 lingura de zahar (din cele 200 gr.), coaja de lamaie rasa, 20 ml. esenta de flori de portocale. In timp ce fierbe, la foc potrivit, amestecam din cand in cand. Laptele nu trebuie sa scada prea mult, timplul total este de circa 10-12 minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Separat, amestecam bine cu mixerul, zaharul cu 4 galbenusuri, 2 plicuri vanile si 30 ml. esenta apa flori de portocale, pana se topeste zaharul. La sfarsit adaugam urda.


Aceasta compozitie o amestecam cu graul fiert + lapte si racit.

Batem spuma cele 4 albusuri, cu un varf de sare. Le adaugam in compozitia de mai sus si amestecam incet, incet, cu lingura.

Intindem aluatul, il punem intr-o tava rotonda (captusita cu hartie de cuptor) de diametru 28-30 cm. Lasam putin aluat, pentru a face cateva fasii, de pus deasupra.

Umplem tava cu compozitia de urda si grau, deasupra punem fasiile de aluat sub forma de grilaj. Daca dorim, cu albusul ramas de la prepararea aluatului, ungem deasupra grilajul.

Se pune in cuptor la o temperatura de 180-200C, timp de 1h. Daca pastiera deasupra nu este suficient de rumena (prea alba), o mai lasam cateva minute. Stingem cuptorul si lasam inauntru inca h. Scoatem pastiera din cuptor, lasam sa se raceasca. Daca dorim, pudram cu zahar.

Pastiera este un dulce tipic italian, din regiunea Campania.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastiera Napoletana" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastiera Napoletana