Pasca poloneza

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca poloneza

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr faina de grau
  • 30 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 100 ml lapte dulce fiert si racit
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • un strop de sare
  • 1 esenta de rom
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 500 gr smantana
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr stafide
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de gris
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata de menaj

Mod de preparare

Pregatim blatul. Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina, adaugam oul, untul, esenta si cacao.
Intr-un castronel, punem drojdia, zaharul si un strop de sare, le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul, turnand cate un pic din lapte, trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale, eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.

Pregatim compozitia. Intr-un vas, punem branza de vaci, adaugam peste ea smantana, ouale, zaharul, grisul, coaja de portocale rasa prin razatoarea mica, esenta, sare, stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.

Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde, prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie, am presarat putina faina de grau, apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie, asezam si cea de-a doua foaie. Peste foaie, presaram ciocolata de menaj rasa prin razatoarea mica si dam tava la cuptor, pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja. Cand este gata, scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi, nu se taie...

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing