Pregatim blatul. Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina, adaugam oul, untul, esenta si cacao.
Intr-un castronel, punem drojdia, zaharul si un strop de sare, le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul, turnand cate un pic din lapte, trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale, eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.
Pregatim compozitia. Intr-un vas, punem branza de vaci, adaugam peste ea smantana, ouale, zaharul, grisul, coaja de portocale rasa prin razatoarea mica, esenta, sare, stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.
Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde, prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie, am presarat putina faina de grau, apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie, asezam si cea de-a doua foaie. Peste foaie, presaram ciocolata de menaj rasa prin razatoarea mica si dam tava la cuptor, pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja. Cand este gata, scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii