Pasca poloneza

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca poloneza

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr faina de grau
  • 30 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 100 ml lapte dulce fiert si racit
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • un strop de sare
  • 1 esenta de rom
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 500 gr smantana
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr stafide
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de gris
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata de menaj

Mod de preparare

Pregatim blatul. Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina, adaugam oul, untul, esenta si cacao.
Intr-un castronel, punem drojdia, zaharul si un strop de sare, le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul, turnand cate un pic din lapte, trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale, eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.

Pregatim compozitia. Intr-un vas, punem branza de vaci, adaugam peste ea smantana, ouale, zaharul, grisul, coaja de portocale rasa prin razatoarea mica, esenta, sare, stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.

Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde, prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie, am presarat putina faina de grau, apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie, asezam si cea de-a doua foaie. Peste foaie, presaram ciocolata de menaj rasa prin razatoarea mica si dam tava la cuptor, pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja. Cand este gata, scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala