Pasca (fara aluat)

Postat pe: 11-05-2014
(0)

Ingrediente

6 oua mari
200 g zahr extrafin
semintele unei pastai de vanilie
700 g branza de vaci
200 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru pregatirea tavii
75 g faina alba 000 (proaspat cernuta) si suplimentar 1/2 lingura cu faina pentru pregatirea tavii
70 g gris
400 g creme cuisine 15 %
150 g stafide
1 lingura cu zahar pudra (proaspat cernut) - optional

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
- Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
- Se pregatesc ingredientele necesare (inclusiv semintele unei pastai de vanilie).
- Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
- Se adauga semintele unei pastai de vanilie si se mixeaza in continuare.
- Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
- Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
- Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
- Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
- Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
- Se scoate tava din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
- Optional, se poate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.
Pentru coacere este necesara o tava cu pereti detasabili si diametrul de 25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca (fara aluat)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca (fara aluat)