Pasca (fara aluat)

Postat pe: 11-05-2014
(0)

Ingrediente

6 oua mari
200 g zahr extrafin
semintele unei pastai de vanilie
700 g branza de vaci
200 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru pregatirea tavii
75 g faina alba 000 (proaspat cernuta) si suplimentar 1/2 lingura cu faina pentru pregatirea tavii
70 g gris
400 g creme cuisine 15 %
150 g stafide
1 lingura cu zahar pudra (proaspat cernut) - optional

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h:30min
- Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
- Se pregatesc ingredientele necesare (inclusiv semintele unei pastai de vanilie).
- Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
- Se adauga semintele unei pastai de vanilie si se mixeaza in continuare.
- Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
- Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
- Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
- Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
- Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
- Se scoate tava din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
- Optional, se poate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.
Pentru coacere este necesara o tava cu pereti detasabili si diametrul de 25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca (fara aluat)" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca (fara aluat)