- Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
- Se pregatesc ingredientele necesare (inclusiv semintele unei pastai de vanilie).
- Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
- Se adauga semintele unei pastai de vanilie si se mixeaza in continuare.
- Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
- Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
- Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
- Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
- Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
- Se scoate tava din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
- Optional, se poate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.
Pentru coacere este necesara o tava cu pereti detasabili si diametrul de 25 cm.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii