Pasca (fara aluat)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca (fara aluat)

Ingrediente

  • - 6 oua mari
  • - 200 g zahr extrafin
  • - semintele unei pastai de vanilie
  • - 700 g branza de vaci
  • - 200 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru pregatirea tavii
  • - 75 g faina alba 000 (proaspat cernuta) si suplimentar 1/2 lingura cu faina pentru pregatirea tavii
  • - 70 g gris
  • - 400 g creme cuisine 15 %
  • - 150 g stafide
  • - 1 lingura cu zahar pudra (proaspat cernut) - optional

Mod de preparare

- Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
- Se pregatesc ingredientele necesare (inclusiv semintele unei pastai de vanilie).
- Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
- Se adauga semintele unei pastai de vanilie si se mixeaza in continuare.
- Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
- Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
- Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
- Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
- Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
- Se scoate tava din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
- Optional, se poate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.
Pentru coacere este necesara o tava cu pereti detasabili si diametrul de 25 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
4
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie