Pasca cu branza si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu branza si smantana

Ingrediente

  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 350-400 gr faina (eu am folosit Dobrogea)
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el si il dam la frigider.
Umplutura:
Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.
Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.
Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.
La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.
Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.
Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.
Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti