Pasca cu Branza de Vaci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Pentru aluat:
  • - 100 g margarina sau unt;
  • - 500 g faina;
  • - 80 g zahar;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 ceasca smantana;
  • - 1 plic drojdie uscata;
  • - 1 praf de sare
  • 2 Pentru umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci;
  • - 100 g unt;
  • - 8 galbenusuri;
  • - 200 g smantana;
  • - 150-250 g zahar (dupa gust) ;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 100 g stafide;
  • - 1-2 fiole esenta de rom;
  • - o mana de gris;
  • - 1 praf de sare
  • 3 Pentru uns pasca:
  • - 1 ou;
  • - putina crema de branza (din umplutura) ;
  • - fulgi de migdale;
  • - 3 linguri ulei

Mod de preparare

1. Aluatul:
Cerni faina, apoi amesteci drojdia cu o ceasca cu apa calduta si o torni peste faina. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si 1 praf de sare si framanti pana se omogenizeaza bine. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o foaie subtire si o pui pe fundul formei de copt (de preferat rotunda). Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in jurul foii de pe fundul formei, pe marginea tavii.

2. Umplutura:
Branza de vaci o amesteci cu untul pana rezulta o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si le amesteci cu crema. Adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu grisul pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava (ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine). Apoi ungi pasca deasupra cu 1 ou amestecat cu putina crema de branza, presari fulgii de migdale si o dai la cuptorul bine incins pentru 25 - 30 de minute. Daca-ti mai ramane aluat poti sa ornezi pasca, dupa ce ai uns-o.

3. Cand s-a rumenit, scoti pasca din cuptor, o ungi cu ulei si o lasi sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Afumatura la untura
1
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
5
Dulciuri

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia