Pasca cu Branza de Vaci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Pentru aluat:
  • - 100 g margarina sau unt;
  • - 500 g faina;
  • - 80 g zahar;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 ceasca smantana;
  • - 1 plic drojdie uscata;
  • - 1 praf de sare
  • 2 Pentru umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci;
  • - 100 g unt;
  • - 8 galbenusuri;
  • - 200 g smantana;
  • - 150-250 g zahar (dupa gust) ;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 100 g stafide;
  • - 1-2 fiole esenta de rom;
  • - o mana de gris;
  • - 1 praf de sare
  • 3 Pentru uns pasca:
  • - 1 ou;
  • - putina crema de branza (din umplutura) ;
  • - fulgi de migdale;
  • - 3 linguri ulei

Mod de preparare

1. Aluatul:
Cerni faina, apoi amesteci drojdia cu o ceasca cu apa calduta si o torni peste faina. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si 1 praf de sare si framanti pana se omogenizeaza bine. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o foaie subtire si o pui pe fundul formei de copt (de preferat rotunda). Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in jurul foii de pe fundul formei, pe marginea tavii.

2. Umplutura:
Branza de vaci o amesteci cu untul pana rezulta o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si le amesteci cu crema. Adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu grisul pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava (ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine). Apoi ungi pasca deasupra cu 1 ou amestecat cu putina crema de branza, presari fulgii de migdale si o dai la cuptorul bine incins pentru 25 - 30 de minute. Daca-ti mai ramane aluat poti sa ornezi pasca, dupa ce ai uns-o.

3. Cand s-a rumenit, scoti pasca din cuptor, o ungi cu ulei si o lasi sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu fructe
1
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tort Tiramisu reţetă originală
3
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Mancare cu marar si carne de porc
4
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot

De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca...

Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute