Pasca cu Branza de Vaci

Postat pe: 01-07-2011
(0)

Ingrediente

1 Pentru aluat:
100 g margarina sau unt
500 g faina
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 galbenusuri
1 ceasca smantana
1 plic drojdie uscata
1 praf de sare
2 Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
100 g unt
8 galbenusuri
200 g smantana
150-250 g zahar (dupa gust)
2 plicuri zahar vanilat
100 g stafide
1-2 fiole esenta de rom
o mana de gris
1 praf de sare
3 Pentru uns pasca:
1 ou
putina crema de branza (din umplutura)
fulgi de migdale
3 linguri ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
1. Aluatul:
Cerni faina, apoi amesteci drojdia cu o ceasca cu apa calduta si o torni peste faina. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si 1 praf de sare si framanti pana se omogenizeaza bine. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o foaie subtire si o pui pe fundul formei de copt (de preferat rotunda). Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in jurul foii de pe fundul formei, pe marginea tavii.

2. Umplutura:
Branza de vaci o amesteci cu untul pana rezulta o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si le amesteci cu crema. Adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu grisul pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava (ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine). Apoi ungi pasca deasupra cu 1 ou amestecat cu putina crema de branza, presari fulgii de migdale si o dai la cuptorul bine incins pentru 25 - 30 de minute. Daca-ti mai ramane aluat poti sa ornezi pasca, dupa ce ai uns-o.

3. Cand s-a rumenit, scoti pasca din cuptor, o ungi cu ulei si o lasi sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu Branza de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu Branza de Vaci