Aluatul:
Intr-o cratita punem apa cu untul.
Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine incorporata si aluatul de desprinde de pe peretii vasului.
Tragem cratita de pe foc, rasturnam aluatul intr-un bol.
Il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem ouale, rand pe rand, mixand dupa fiecare ou.
La final punem praful de sare si vanilia.
Luam o tava mare aragaz, o ungem cu unt, o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o tava rotunda cu diametrul de 24 cm pe hartia de copt, pe mijloc si trasam un cerc.
Punem aluatul intr-un pos si formam gogosele, una langa alta, fara a lasa spatiu intre ele, ceva mai grosute, incercand sa nu iesim in afara cercului trasat. Mie mi-a mai ramas putin aluat si am mai facut vreo 7 gogosele individuale.
Introducem tava in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura de 210, apoi 30-35 de minute la 180 de grade. Dupa 35 de minute deschidem putin usa coptorului sa vedem daca este gata. Cand este rumenita, inchidem flacara aragazului.
Primele 10 minute lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa, abia apoi scoatem prajitura de tot si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam amidonul, putin din lapte si amestecam bine, pana amidonul este complet dizolvat.
Punem si restul de lapte, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc.
Focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, punem untul bucatele si amestecam energic pana este complet incorporat.
Adaugam si vanilia.
Acoperim crema, o lasam sa se raceasca.
Frisca rece, o mixam pana devine spumoasa.
Luam prajitura coapta si cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga si bine ascutit, se taie in doua, avand grija ca baza sa nu se desfaca, dar nici partea de deasupra (mie mi s-a parut putin dificil, dar am reusit).
Lasam baza in taza si partea de deasupra o tragem usor pe un tocator.
Punem crema de vanilie in fiecare gaura a prajiturii, apoi punem frisca in pos, facem cercuri din frisca peste crema de vanilie.
Asezam partea de deasupra cu grija, peste frisca.
Dam la rece 2-3 ore, apoi o pudram cu zahar, o decoram cu frunzulite de menta si servim.
Pofta buna!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii