Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • ½ l lapte
  • 200 g de cocos ras dezhidratat
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra /menaj

Mod de preparare

Frecati bine galbenusurile cu zaharul. Intr- o craticioara incalziti laptele, sa fie doar caldut. Peste zaharul cu galbenusurile adaugati cocosul si laptele caldut putin cate putin.

Puneti toata compozitia intr-o craticioara pe foc mic. Amestecati in continu, pana cand se absoarbe tot laptele si devine ca o crema densa (se umfla cocosul) Totul dureaza cam 10-12 minute, atentie nu trebuie sa fiarba.. deci flacara mica. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca.

Intre timp topiti ciocolata. Captusiti o forma de chec cu hartie de cuptor uda si stoarsa. Turnati pe fundul formei ciocolata si o intindeti cu lingurita pe toata suprafata. Puneti fprma in congelator.. sau frigider sa se intareasca. Bateti bine frisca lichida cu 1-2 linguri de zahar pana se intareste bine.

Cand compozitia de cocos s-a racit, adaugati frisca batuta. Incorporati incet frisca, amestecand de jos in sus.
Varsati in forma de chec, peste stratul de ciocolata intarita. Puneti in congelator minim 6 ore, oricum pana s-a intarit suficient. Eu am tinut o noapte. Scoateti parfeul din forma, dezlipiti hartia si puneti-l pe un platou.

Decorati cu cocos ras.
Taiati in felii (dupa circa 10 minute), si serviti eventual cu topping de ciocolata. o idee care mi-a venit cam tarziu ... deja facusem parfeul ... de pus picaturi de ciocolata in compozitie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti