Paradisul Fructelor

Complexitate
redusa
Paradisul Fructelor

Ingrediente

  • 6 oua din care vom face un piscot
  • (la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar
  • 6 ling faina
  • 1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut)
  • gem de capsuni
  • 1 kg branza dulce
  • 200 gr zahar praf
  • 1 lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic intaritor frisca
  • 400 ml frisca
  • Deasupra:
  • 1 plic budinca capsuni
  • 750 ml suc Fanta (sa fie de culoare rosie)
  • capsuni
  • ananas
  • mandarine din compot

Mod de preparare

Pregatim piscotul in felul urmator: Batem spuma 6 albusuri, cele 6 galbenusuri le frecam spuma cu 6 linguri zahar. Adaugam galbenusurile frecate, treptat la albusul batut spuma, adaugam si cele 6 linguri de faina si praful de copt amestecand cu grija si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor. Dupa ce a copt il scoatem si il lasam la racit(eu in compozitia blatului am adaugat cateva picaturi de colorant rosu ).

Deasupra blatului vine preparata urmatoarea compozitie din branza : Branza se freaca bine cu 200 gr zahar praf, coaja razuita de la lamaie, 2 plicuri zahar vanilat. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece apoi pe baie de aburi se incalzeste pana se dizolva si se adauga la branza. 400 ml frisca se bate spuma, se adauga la el un praf intaritor de frisca si apoi se adauga la compozitia de branza, amestecandu-se treptat.

Blatul se unge cu un strat de gem de capsuni, deasupra punem compozitia de branza pregatita ca mai sus iar deasupra asezam fructele stoarse din compot(putem pune orice fructe dorim ).

Peste fructe se pune gelatina preparata in felul urmator : Am dizolvat 1 plic praf de budinca de capsuni in 750 ml suc Fanta (poate sa fie si alt fel de suc, important este sa fie rosu) si l-am pus la fiert pana s-a ingrosat. Asa cald l-am turnat deasupra fructelor si apoi am dat totul la rece. (aceasta gelatina se poate inlocui cu 2 plicuri de gelatina colorata dizolvata in 500 ml suc de fructe).

Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie