Reţetă de preparare a papanaşilor
Intr-un castron se pune branza impreuna cu ouale, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna treptat faina amestecand continuu, se adauga praful de bicarbonat stins cu zeama de lamaie, sarea, zaharul si esenta de lamaie. Se amesteca pana ce devine un aluat nelipicios, apoi se fac bilute ce se gauresc la mijloc si se pun pe o planseta unsa cu ulei.
Tot din acel aluat faceti niste bilute pe care le veti folosi pe post de "caciulite". Intr-o cratita puneti aproximativ jumatate de litru de ulei la incins. Cand s-a incins puneti pe rand papanasii la prajit, cand sunt gata bagati-i intr-o baie de finetti inmuiat cu putin lapte si esenta de rom, apoi puneti in fiecare gaura o lingurita de gem. Peste gem puneti o lingurita de smantana, apoi atasati caciulita si ea data in crema de finetti.
Pofta buna!
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii