Punem in mixer , murele si laptele acru, le lasam sa se faca suc. Trecem tot printr-o sita si apasam cu lingura sa se scurga bine. Ce ramane in sita aruncam.
Intr-un bol mic punem 1/4 apa si presuram deasupra gelatina , o lasam 1 minut sa se unfle. Intre timp punem pe foc zaharul cu frisca lichida si amestecam pana se dizolva zaharul ( frisca nu trebuie sa fiarba). Adaugam si gelatina si amestecam pana se dizolva si ea.
Intr-o tigaie mica punem marmelada din capsuni cu o lingura de apa si dam pe foc sa fiarba 1 minut, pana se leaga. Strecuram.
Amestecam pireul de mure cu marmelada si cu amestecul din frisca cu gelatina si il trecem iar prin sita.
Impartim amestecul in 6 pahare (ca la crem-caramele), dam la frigider cateva ore sau mai bine lasam o noapte intreaga.
pentru sos:
fierbem apa , zaharul si lichiorul pana devine un sirop (cam 12-15 min). Adaugam sucul de lamaie si murele(nu mai trebuie sa fie pe foc).
Servim pannakottele in farfuriute si punem si putin sos.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii