Panna Cotta cu Jeleu de Capsuni

Complexitate
redusa
Panna Cotta cu Jeleu de Capsuni

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • - 500 ml frisca indulcita (se pun intr-o oala mica 100 ml frisca iar intr-o oala mai mare 400 ml frisca)
  • - 10 - 20 g zahar (optional - in functie de frisca pe care o folositi)
  • - 2 sticlute cu esenta de vanilie
  • - 10 g gelatina (6 foi de gelatina)
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • - 400 g capsuni
  • - 2 - 3 linguri cu zahar (optional - in functie de preferinta)
  • - 1- 2 lingurite cu zeama de lamaie (in functie de preferinta)
  • - 10 g gelatina alba fin maruntita
  • Pentru decor:
  • - 2 - 3 capsuni

Mod de preparare

Pentru panna cotta:
- Se pregatesc toate ingredientele. Capsunile se spala si se indeparteaza coditele.
- Foile de galatina se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa timp de 10 - 15 minute (conform instructiunilor mentionate pe ambalaj).

- Se incalzesc putin 100 ml de frisca, la foc mic (nu trebuie sa atinga temperatura de fierbere - frisca trebuie sa fie doar calduta).

- Se scurg bine foile de gelatina si se pun in vasul in care se afla frisca incalzita. Se amesteca cele doua ingrediente cu o lingura din lemn pana amestecul devine omogen.

- Se pun intr-o oala 400 ml de frisca, 10 - 20 g zahar (in functie de preferinte), esenta de vanilie si amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn. Vasul se pune la foc mic - mediu, amestecand usor, pana atinge temperatura de fierbere. Cand amestecul incepe sa fiarba se ia vasul de pe foc.

- Se adauga cei 100 ml de frisca in care s-a dizolvat gelatina, incalziti in prealabil si se amesteca pana la obtinerea unui amestesc omogen. Amestecul obtinut se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru jeleul de capsuni:
- Gelatina (10 g) se pune in 100 ml apa rece. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei.

- Se pune gelatina hidratata intr-un vas, la foc minim, amestecand continuu si indepartand periodic vasul de flacara, pana se se topeste complet (fierberea distruge gelatina).

- Fructele se pun intr-un blender impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se mixeaza ingredientele.
- Se adauga treptat gelatina pregatita anterior si se amesteca pana la obtinerea unui amestec omogen.

Asezarea desertului in forme:
- Se pune in fiecare forma pregatita un strat de ”panna cotta”.
- Vasele se pastreaza timp de 10- 15 minute in congelator pana desertul dobandeste consistenta si permite adaugarea jeleului de fructe fara ca acestea sa se imbine. Se procedeaza identic pentru fiecare strat (altarnand ”panna cota” si jeleul de fructe dupa preferinta).

- Desertul se pastreaza la frigider timp de min 5 - 6 ore inainte de servire, acoperit cu o folie protectoare.
- Se decoreaza inainte de servire, cu bucatele de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Papricas de Cartofi cu Pui
2
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Chiftele cu merluciu si sos tartar
Bucataras.RO

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Pentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.

Chiftele cu merluciu si sos tartar
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia