Panna Cotta cu Jeleu de Capsuni

Complexitate
redusa
Panna Cotta cu Jeleu de Capsuni

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • - 500 ml frisca indulcita (se pun intr-o oala mica 100 ml frisca iar intr-o oala mai mare 400 ml frisca)
  • - 10 - 20 g zahar (optional - in functie de frisca pe care o folositi)
  • - 2 sticlute cu esenta de vanilie
  • - 10 g gelatina (6 foi de gelatina)
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • - 400 g capsuni
  • - 2 - 3 linguri cu zahar (optional - in functie de preferinta)
  • - 1- 2 lingurite cu zeama de lamaie (in functie de preferinta)
  • - 10 g gelatina alba fin maruntita
  • Pentru decor:
  • - 2 - 3 capsuni

Mod de preparare

Pentru panna cotta:
- Se pregatesc toate ingredientele. Capsunile se spala si se indeparteaza coditele.
- Foile de galatina se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa timp de 10 - 15 minute (conform instructiunilor mentionate pe ambalaj).

- Se incalzesc putin 100 ml de frisca, la foc mic (nu trebuie sa atinga temperatura de fierbere - frisca trebuie sa fie doar calduta).

- Se scurg bine foile de gelatina si se pun in vasul in care se afla frisca incalzita. Se amesteca cele doua ingrediente cu o lingura din lemn pana amestecul devine omogen.

- Se pun intr-o oala 400 ml de frisca, 10 - 20 g zahar (in functie de preferinte), esenta de vanilie si amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn. Vasul se pune la foc mic - mediu, amestecand usor, pana atinge temperatura de fierbere. Cand amestecul incepe sa fiarba se ia vasul de pe foc.

- Se adauga cei 100 ml de frisca in care s-a dizolvat gelatina, incalziti in prealabil si se amesteca pana la obtinerea unui amestesc omogen. Amestecul obtinut se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru jeleul de capsuni:
- Gelatina (10 g) se pune in 100 ml apa rece. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei.

- Se pune gelatina hidratata intr-un vas, la foc minim, amestecand continuu si indepartand periodic vasul de flacara, pana se se topeste complet (fierberea distruge gelatina).

- Fructele se pun intr-un blender impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se mixeaza ingredientele.
- Se adauga treptat gelatina pregatita anterior si se amesteca pana la obtinerea unui amestec omogen.

Asezarea desertului in forme:
- Se pune in fiecare forma pregatita un strat de ”panna cotta”.
- Vasele se pastreaza timp de 10- 15 minute in congelator pana desertul dobandeste consistenta si permite adaugarea jeleului de fructe fara ca acestea sa se imbine. Se procedeaza identic pentru fiecare strat (altarnand ”panna cota” si jeleul de fructe dupa preferinta).

- Desertul se pastreaza la frigider timp de min 5 - 6 ore inainte de servire, acoperit cu o folie protectoare.
- Se decoreaza inainte de servire, cu bucatele de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
1
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Cozonac cu nuca si rahat
5
Dulciuri

Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie