Pandispan in Sos de Lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pandispan in Sos de Lamaie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 120 ml sirop de la compot (eu am folosit de visine)
  • fructele din compot se pun in pandispan
  • in functie de gustul fiecaruia
  • o lamaie (coaja rasa in compozitie si pulpa pentru insiropat)
  • 120 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar pana se obtine o crema spumoasa. Siropul de la compot se adauga peste galbenusuri, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie.

Se incorporeaza faina cu praful de copt si, treptat, amestecand de jos in sus se adauga albusurile batute spuma cu sarea.

Se unge o tava cu untul si se toarna compozitia obtinuta. Din loc in loc se pune cate un fruct din compot, eu am pus visine. Pandispanul se coace la foc potrivit, aproximativ 40 minute sau pana acesta s-a rumenit uniform si ferm la apasare.

Intre timp se pregateste siropul, se fierbe 200 ml apa cu 150 gr zahar. Cand acesta incepe sa ingroase putin se adauga in vas lamaia taiata bucatele(folosim lamaia de la care am ras coaja). Se mai fierbe siropul 3 minute.

Dupa ce s-a copt pandispanul, se lasa sa se raceasca. Pandispanul se scoate pe un platou si se toarna siropul cald deasupra acesteia.

Se taie felii dreptunghiulare sau patrate, in functie de preferintele fiecaruia.
Este o prajitura foarte aromata si simpla.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura Deliciu
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu

Aveam demult in plan aceasta prajitura, circula pe mailuri, cu ceva ani in urma, un fisier cu retete de prajituri, cu pozele...

Desert prajitura Deliciu
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia