Pandispan in Sos de Lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pandispan in Sos de Lamaie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 120 ml sirop de la compot (eu am folosit de visine)
  • fructele din compot se pun in pandispan
  • in functie de gustul fiecaruia
  • o lamaie (coaja rasa in compozitie si pulpa pentru insiropat)
  • 120 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar pana se obtine o crema spumoasa. Siropul de la compot se adauga peste galbenusuri, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie.

Se incorporeaza faina cu praful de copt si, treptat, amestecand de jos in sus se adauga albusurile batute spuma cu sarea.

Se unge o tava cu untul si se toarna compozitia obtinuta. Din loc in loc se pune cate un fruct din compot, eu am pus visine. Pandispanul se coace la foc potrivit, aproximativ 40 minute sau pana acesta s-a rumenit uniform si ferm la apasare.

Intre timp se pregateste siropul, se fierbe 200 ml apa cu 150 gr zahar. Cand acesta incepe sa ingroase putin se adauga in vas lamaia taiata bucatele(folosim lamaia de la care am ras coaja). Se mai fierbe siropul 3 minute.

Dupa ce s-a copt pandispanul, se lasa sa se raceasca. Pandispanul se scoate pe un platou si se toarna siropul cald deasupra acesteia.

Se taie felii dreptunghiulare sau patrate, in functie de preferintele fiecaruia.
Este o prajitura foarte aromata si simpla.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac