Pandispan in Sos de Lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pandispan in Sos de Lamaie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 120 ml sirop de la compot (eu am folosit de visine)
  • fructele din compot se pun in pandispan
  • in functie de gustul fiecaruia
  • o lamaie (coaja rasa in compozitie si pulpa pentru insiropat)
  • 120 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar pana se obtine o crema spumoasa. Siropul de la compot se adauga peste galbenusuri, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie.

Se incorporeaza faina cu praful de copt si, treptat, amestecand de jos in sus se adauga albusurile batute spuma cu sarea.

Se unge o tava cu untul si se toarna compozitia obtinuta. Din loc in loc se pune cate un fruct din compot, eu am pus visine. Pandispanul se coace la foc potrivit, aproximativ 40 minute sau pana acesta s-a rumenit uniform si ferm la apasare.

Intre timp se pregateste siropul, se fierbe 200 ml apa cu 150 gr zahar. Cand acesta incepe sa ingroase putin se adauga in vas lamaia taiata bucatele(folosim lamaia de la care am ras coaja). Se mai fierbe siropul 3 minute.

Dupa ce s-a copt pandispanul, se lasa sa se raceasca. Pandispanul se scoate pe un platou si se toarna siropul cald deasupra acesteia.

Se taie felii dreptunghiulare sau patrate, in functie de preferintele fiecaruia.
Este o prajitura foarte aromata si simpla.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola