Se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar pana se obtine o crema spumoasa. Siropul de la compot se adauga peste galbenusuri, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie.
Se incorporeaza faina cu praful de copt si, treptat, amestecand de jos in sus se adauga albusurile batute spuma cu sarea.
Se unge o tava cu untul si se toarna compozitia obtinuta. Din loc in loc se pune cate un fruct din compot, eu am pus visine. Pandispanul se coace la foc potrivit, aproximativ 40 minute sau pana acesta s-a rumenit uniform si ferm la apasare.
Intre timp se pregateste siropul, se fierbe 200 ml apa cu 150 gr zahar. Cand acesta incepe sa ingroase putin se adauga in vas lamaia taiata bucatele(folosim lamaia de la care am ras coaja). Se mai fierbe siropul 3 minute.
Dupa ce s-a copt pandispanul, se lasa sa se raceasca. Pandispanul se scoate pe un platou si se toarna siropul cald deasupra acesteia.
Se taie felii dreptunghiulare sau patrate, in functie de preferintele fiecaruia.
Este o prajitura foarte aromata si simpla.
Pofta buna! ! !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii