Pandispan in Sos de Lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pandispan in Sos de Lamaie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 120 ml sirop de la compot (eu am folosit de visine)
  • fructele din compot se pun in pandispan
  • in functie de gustul fiecaruia
  • o lamaie (coaja rasa in compozitie si pulpa pentru insiropat)
  • 120 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar pana se obtine o crema spumoasa. Siropul de la compot se adauga peste galbenusuri, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie.

Se incorporeaza faina cu praful de copt si, treptat, amestecand de jos in sus se adauga albusurile batute spuma cu sarea.

Se unge o tava cu untul si se toarna compozitia obtinuta. Din loc in loc se pune cate un fruct din compot, eu am pus visine. Pandispanul se coace la foc potrivit, aproximativ 40 minute sau pana acesta s-a rumenit uniform si ferm la apasare.

Intre timp se pregateste siropul, se fierbe 200 ml apa cu 150 gr zahar. Cand acesta incepe sa ingroase putin se adauga in vas lamaia taiata bucatele(folosim lamaia de la care am ras coaja). Se mai fierbe siropul 3 minute.

Dupa ce s-a copt pandispanul, se lasa sa se raceasca. Pandispanul se scoate pe un platou si se toarna siropul cald deasupra acesteia.

Se taie felii dreptunghiulare sau patrate, in functie de preferintele fiecaruia.
Este o prajitura foarte aromata si simpla.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti