Se pune laptele sa fiarba, iar atunci cand a dat in fiert se adauga orezul care in prealabil a fost ales si spalat foarte bine. Se fierbe la foc mic intr-un ceaunel pana ce orezul a absorbit tot laptele. Adaugam zaharul, sarea si mai lasam cateva minute pana ce se leaga bine. Aromatizam cu lamaie si scortisoara.
Intre timp preparam si sosul astfel: zaharul se topeste pana ce capata o culoare aramie, adaugam untul si semintele de susan si-l tinem pe foc pana ce se omogenizeaza. Peste caramelul obtinut adaugam piersicile taiate felii mai grosute si se fierb pana ce incep sa se inmoaie (nu sa se farame).
Orezul se serveste alaturi de sosul caramel cu piersici.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii