Tineti orezul circa 5 minute in apa clocotita si lasati-l sa se scurga. Fierbeti laptele cu zaharul intr-o cratita mai mare, adaugati orezul in ploaie, amestecand intruna, si lasati-l sa fiarba 45 de minute, acoperit cu un capac, la foc foarte mic.
Preparati un sos caramel - deschis la culoare - din zahar si foarte putina apa. Turnati-l in 6 forme mici si miscati formele ca sa se imbibe si peretii.
Incingeti cuptorul la 180° si puneti inauntru un vas plin pe jumatate cu apa calda.
Luati orezul de pe foc si incorporati untul, amestecand usor. Turnati orezul in forme si lasati-l sa fiarba la bain-marie, in vasul din cuptor, circa 15 minute. Dupa ce s-a racit (in cuptor), scoateti-l din forme si serviti-l caldut sau rece.
Se poate orna cu putina frisca sau un praf de cacao , dupa preferinte
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii