Orez caramel

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Ingrediente (pentru 6 persoane):
200 g orez cu bobul rotund
1 l lapte
150 g zahar
30 g unt
Pentru caramel:
150 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Tineti orezul circa 5 minute in apa clocotita si lasati-l sa se scurga. Fierbeti laptele cu zaharul intr-o cratita mai mare, adaugati orezul in ploaie, amestecand intruna, si lasati-l sa fiarba 45 de minute, acoperit cu un capac, la foc foarte mic.
Preparati un sos caramel - deschis la culoare - din zahar si foarte putina apa. Turnati-l in 6 forme mici si miscati formele ca sa se imbibe si peretii.

Incingeti cuptorul la 180 si puneti inauntru un vas plin pe jumatate cu apa calda.

Luati orezul de pe foc si incorporati untul, amestecand usor. Turnati orezul in forme si lasati-l sa fiarba la bain-marie, in vasul din cuptor, circa 15 minute. Dupa ce s-a racit (in cuptor), scoateti-l din forme si serviti-l caldut sau rece.
Se poate orna cu putina frisca sau un praf de cacao , dupa preferinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez caramel" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  14.11.2008 19:09:55

trebuie sa fie tare bun

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez caramel