Nugat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • nuci 700 g
  • zahar 500 g
  • miere 125 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • albusuri 8 buc
  • stafide 200 g

Mod de preparare

Albusurile se bat bine intr-un cazanel, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseaza cazanelul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel. Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute. Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele. Se pune pe un fund o foaie de tort, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu un spaclu, se acopera cu alta foaie de tort, se asaza deasupra un fund, peste care se pune o greutate.
Se da nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate