Nugat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • nuci 700 g
  • zahar 500 g
  • miere 125 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • albusuri 8 buc
  • stafide 200 g

Mod de preparare

Albusurile se bat bine intr-un cazanel, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseaza cazanelul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel. Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute. Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele. Se pune pe un fund o foaie de tort, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu un spaclu, se acopera cu alta foaie de tort, se asaza deasupra un fund, peste care se pune o greutate.
Se da nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici