Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Introducem la rece pentru o ora.
Intre timp facem crema. Am pus pe foc laptele, zaharul si ciocolata, amestecand pana s-au topit. Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaua. Adaugam si esenta de portocale (sau rom dupa gustul fiecaruia).
Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma. Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune, scoici si ciuperci. Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute, rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Comentarii