Nuci umplute

Portii
10
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 600 g faina
  • Pentru crema:
  • 200 g nuci
  • 200 g biscuiti populari
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata topita
  • 70 g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao
  • Pentru uns forma de nuci:
  • ulei

Mod de preparare

Pentru aluat:
Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra, pana formam o crema, adaugam ouale pe rand, unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios.
Formam bilute de cca. 5 g sau in functie de marimea formei pe care o aveti; le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca. 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul;
Pentru crema:
Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte, dandu-le o forma frumoasa (ne ajutam de un cutit).
Intr-un bol, punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaua, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele putin cate putin pana formam o crema nici moale, dar nici foarte tare.
Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema.
Pudram cu zahar pudra!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala