Nuci umplute

Portii
10
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 600 g faina
  • Pentru crema:
  • 200 g nuci
  • 200 g biscuiti populari
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata topita
  • 70 g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao
  • Pentru uns forma de nuci:
  • ulei

Mod de preparare

Pentru aluat:
Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra, pana formam o crema, adaugam ouale pe rand, unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios.
Formam bilute de cca. 5 g sau in functie de marimea formei pe care o aveti; le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca. 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul;
Pentru crema:
Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte, dandu-le o forma frumoasa (ne ajutam de un cutit).
Intr-un bol, punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaua, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele putin cate putin pana formam o crema nici moale, dar nici foarte tare.
Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema.
Pudram cu zahar pudra!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa