Nisiposii

Complexitate
redusa
Nisiposii

Ingrediente

  • Aluat I
  • 50 g de faina
  • 40 g de unt (margarina)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de nuci macinate (alune)
  • 30 g de zahar
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • Aluat II
  • 160 g de faina
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 praf de sare
  • 70 g de zahar
  • 3 linguri de nuci macinate (alune)
  • 1 lingura de ulei
  • 2-3 varfuri de cutit de praf de copt
  • 2 culori alimentare
  • Pentru ambele compozitii se foloseste putin lapte sau apa daca aluatul nu se leaga

Mod de preparare

Pentru ambele compozitii, in doua vase diferite se amesteca prafurile:
I. faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, nuci macinate; II. faina, zahar, sare, praf de copt, nuci macinate

I. Prafurile se amesteca cu untul si daca nevoie cu putin lapte, apa, se malaxeaza bine si se pune deoparte

II. Prafurile se amesteca cu untul dupa care se adauga uleiul. Aluatul se imparte in 3. O parte lasa natur iar celelalte doua se coloreaza cu culorile alese. Se malaxeaza bine.

Aluaturile se aseaza intinse pe putina faina unul peste altul, se ruleaza si se pune 15 min. la congelator.

Se preincalzeste cuptorul la 160A° C. Dupa cele 15 minute la congelator aluatul se taie in rondele si se aseaza pe o tava unsa si fainata sau cu hartie. Se coc 10-15 min, se lasa sa se raceasca in tava.


Serviti alaturi de o cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pancakes cu dulceata de mure
Bucataras.RO

Pancakes cu dulceata de mure

Zilele trecute am avut bucuria sa primesc niste produse din Camara Bunatati din natura..Am desfacut pachetelul si am...

Pancakes cu dulceata de mure
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate