Negresa de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa de Post

Ingrediente

  • 420 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 60 gr cacao
  • 300 gr zahar tos
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • o lingura cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Mod de preparare

Faina se pune intr-un bol impreuna, cu zaharul, praful de sare, bicarbonatul de sodiu si cacaoa. Se amesteca bine, pana ce sunt perfect omogenizate. Peste acestea se adauga apa, uleiul, otetul si esenta de rom. Amestecam iarasi bine de tot. Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele, fara a se mai ivi niciun cocolos, trebuie sa obtinem o compozitie care curge usor de pe spatula de silicon. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt, sau unsa cu ulei si apoi faina (eu asa am procedat:) ). Dam la cuptor la 175 de grade celsius timp de 30-35 de minute. Soatem negresa de la cuptor si o lasam sa se raceasca complet, pentru a o putea portiona. Se pudreaza cu zahar!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura