Negresa de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa de Post

Ingrediente

  • 420 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 60 gr cacao
  • 300 gr zahar tos
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • o lingura cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Mod de preparare

Faina se pune intr-un bol impreuna, cu zaharul, praful de sare, bicarbonatul de sodiu si cacaoa. Se amesteca bine, pana ce sunt perfect omogenizate. Peste acestea se adauga apa, uleiul, otetul si esenta de rom. Amestecam iarasi bine de tot. Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele, fara a se mai ivi niciun cocolos, trebuie sa obtinem o compozitie care curge usor de pe spatula de silicon. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt, sau unsa cu ulei si apoi faina (eu asa am procedat:) ). Dam la cuptor la 175 de grade celsius timp de 30-35 de minute. Soatem negresa de la cuptor si o lasam sa se raceasca complet, pentru a o putea portiona. Se pudreaza cu zahar!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.